Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Eindelijk zijn ze er! Voetbalschoenen speciaal voor damesvoeten.

  • Geplaatst op
  • Door Leo Verzijl
  • 0
Eindelijk zijn ze er! Voetbalschoenen speciaal voor damesvoeten.

Hoe lang wachten we er al niet op echte dames voetbalschoenen. Damesvoeten hebben immers een andere vorm en andere behoeftes dan herenvoeten. Ook bewegen dames anders. Puma heeft als een van de eerste merken damesvoetbalschoenen op de markt gebracht. Ze zijn ook koploper daardoor. Daarom zijn ze de absolute top in damesvoetbalschoenen. Maar ja er liggen andere merken op de loer.

Eindelijk! Voetbalschoenen voor dames

Eerst even voorstellen. Ik ben zelf Master skibootfitter dus iemand die skischoenen aanpast en daarbij ook zooltjes maak. Uit interesse ben ik in de materie van de dames voetbalschoenen gedoken. Het verbaasde mij hoe weinig voetbalsters echt aandacht geven aan hun voetbalschoenen. Hardlopers doen dat bijvoorbeeld bijna allemaal omdat je geen blessures op wilt lopen door slechtpassende schoenen. Goedpassende en aangemeten voetbalschoenen verkleinen de kans op blessures, zorgen voor minder vermoeidheid, laten je beter lopen en geven meer comfort. Dit zou al een reden moeten zijn om een keer naar een specialist te gaan om een gedegen voetanalayse en meting te laten doen.

Damesvoeten zijn anders dan herenvoeten

Damesvoeten verschillen op een aantal manieren van herenvoeten. Zoals de trapeziumvorm van de voet en de hogere wreef. Vrouwen hebben vaak kortere pezen dan mannen en dat is zeker een ding om rekening mee te houden. Ook het voorvoet mechanisme verschilt met die van een man. Een schoen gebouwd voor heren kan dus totaal ongeschikt zijn. Ik zou zeggen ga vooral eens dames voetbalschoenen passen. En vergelijk die met je huidige sloffen. 

Waarom zijn er nog zo weinig types damesschoenen te krijgen?

Dames hebben zich naar mijn mening te lang moeten voegen naar heren- of nog erger kindervoetbalschoenen. Dat laatste vooral als je onder de maat 38.5 zit. Uit diverse onderzoeken of navragingen blijkt dat relatief veel vrouwelijke voetbalsters klachten of pijn hebben met voetbalschoenen. De conclusie kan zijn dat heren voetbalschoenen daaraan bijdragen. Adidas bijvoorbeeld heeft nog geen echte damesvoetbalschoen in het assortiment. Je moet het maar doen met heren schoenen in kleinere maten. Hoeft op zich geen probleem te zijn want er zullen genoeg dames een goed gevoel bij de schoenen hebben en waarbij ze ook goed zitten. Maar toch schoenen gemaakt voor dames komt bij e

Wat zijn dan de beste dames voetbalschoenen?

De beste voetbalschoenen voor vrouwen zijn schoenen waar je ten eerste geen klachten, pijn of blessures mee hebt. Ten tweede heel goed bij de voet passen. Ten derde echt op maat zijn. Dat betekent dat ze zowel qua lengte, breedte en volume bij de voeten passen. 

Nog een notitie, heb je ongelijke voetlengte dus is je ene voet groter dan de andere? Probeer dan toch altijd dames voetbalschoenen te kopen immers de kleinere voet heeft ook een smallere hiel en brug.  

Vrouwen kunnen zwikken in herenschoenen omdat de hielkuip en de brug vaak te breed/ruim zijn. En zeker als je ze te groot koopt. En dat gebeurt vaker dan je denkt. Draag je hele dikke kousen of zelfs twee paar kousen dan weet je al dat er iets niet klopt. 

Op het moment heeft Puma als enige merk echte dames voetbalschoenen. Dat betekent dat ze ook echt voor dames en meiden ontwikkeld zijn. 

Als je klachten of blessures met je voetbalschoenen hebt (en je wil er vanaf) kan je bij mij altijd een vrijblijvende afspraak maken

Deze blog is zich aan het ontwikkelen en wordt regelmatig geüpdatet. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten