Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Deskundige voetmetingen en hardloopanalyses

Hardloopanalyse bij VS-sport

 

VOETMETING & -ANALYSE

Een precieze voetmeting en een anatomische analyse van uw voeten maakt het mogelijk om de juiste maat en leest voor uw schoenen te kiezen. Iedere voet is anders en verschilt  in lengte, breedte, volume en vorm.

Verder kijken wij of er rekening gehouden moet worden met knobbels of verdikkingen (b.v. HALLUX VALGUS) op de voet of tenen.

STANDANALYSE

Een analyse van onderbeen & enkel maakt samen een standanalyse. Bij hardloopschoenen is dit een cruciale factor omdat het veel kan zeggen over het type hardloopschoen dat u nodig heeft.

Er zijn 3 mogelijkheden voor zowel onderbeen als enkel: 1. neutraal, 2. inverted (naar binnen) of 3. everted (naar buiten). Let wel dat er zomaar een groot verschil kan zijn tussen linker of rechter voet. Dit maakt het namelijk zo belangrijk.

VOETDRUKMETING

Met een voetdrukmeting op een drukplank of podoscope bekijken we de drukverdeling van de voet. Dit verteld ons bijvoorbeeld welke hoogte uw voetboog heeft (eventueel in verband met aanmeten inlegzooltjes). Maar ook op welke plekken de voetzool het meest belast worden. Samen met de twee andere metingen verteld dit heel veel over uw voeten of kunnen we eventuele voetklachten herleiden.

LOOPANALYSE

Een loopanalyse gebruiken wij voor de eindbeoordeling van hardloopschoenen of wandelschoenen. We luisteren en kijken of u op de juiste manier loopt en afwikkelt. Wij hebben hiervoor een loopband ter beschikking. Ook voor uzelf is het fijn om te weten of de schoenen bij u passen maar bovenal lekker lopen.

TIPS VOOR ALS U KOMT PASSEN!

Als u besluit om naar onze winkel te komen om hardloopschoenen aan te laten meten. Dan hebben wij hier de volgende tips voor u:

• Neem uw oude hardloopschoenen mee
• Zorg dat uw teennagels geknipt zijn
• Neem eventueel uw eigen hardloopsokken mee (er zijn ook passokken)
• Of komt u liever op afspraak [email protected] of bel 0182 514770

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten