Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Verhoog uw skiplezier met een goede skibril

Man wearing nice ski goggles

 

Skibrillen zijn het meest onderschatte uitrustingsstuk van een skiër of snowboarder. Hoeveel plezier kan je hebben van een goede skibril! Waar anderen tobben met zicht ziet u opeens alles. Echt een meerwaarde voor uw vakantie.

Hier zijn alvast een paar handige aankooptips:

• Pas de skibril met uw eigen skihelm (zodat deze compatible is met uw helm)
• Kijk buiten de winkel even door de lens van de skibril (zo krijg je een indruk of je de lens prettig vindt kijken)
• Geef duidelijk aan onder welke omstandigheden u de skibril het meeste draagt. (voor juiste lenstype)
• Een duurdere skibril is niet altijd beter (Scott heeft b.v. al skibrillen met gepatenteerde lens vanaf 49 euro)

WELKE VORMEN ZIJN ER?

Cylindrisch

Cilindrische lenzen zijn gebogen op de verticale as en plat op de horizontale as. Dit soort lens biedt je niet echt een perifeer beeld en ze absorberen niet zoveel schittering van de zon als de bolvormige. Maar het voordeel is de lagere prijsklasse van deze bril. Maar ook de eenvoudige pasvorm. Ze zijn over het algemeen minder kwetsbaar als er druk op komt. 

Spherisch

Met sferische lenzen krijg je het perfecte zicht omdat ze gebogen zijn op zowel horizontale als verticale as. Het enige nadeel is de hogere prijs van die lenzen, maar het is gerechtvaardigd door vele professionals, die je echt kunt waarderen als je eenmaal op de berg bent. Zoals, een meer perifeer zicht krijgen en meer zien van wat eronder, boven en naast je is. De curve van de lens is vergelijkbaar met die van uw ogen en veroorzaakt minder vervorming en zorgt ook voor meer ruimte tussen uw gezicht en de lens, dus meer luchtstroom en minder beslaan. Een ander voordeel van sferische lenzen is het vermogen om de hoeveelheid verblinding te verdelen en te verminderen.

 
SPHERISCH CYLINDRISCH

 

WELKE SKIBRIL LENZEN BIJ WELKE WEERCONDITIES?

De keuze van een lens valt in sommige gevallen niet mee. Voor elke lichtomstandigheid zou je een andere lens moeten hebben. Voor de gemiddelde Nederlander die een á twee keer op vakantie gaat zou een lens van Categorie 2 of 2/3 een optie zijn als je één skibril wilt voor elke dag.

Als je alleen een skibril draagt als het sneeuwt een Categorie 1 lens een optie. Echter is de ene categorie 2 lens niet de andere en zijn er skibrillen die voor Cat. 1 t/m 3 geschikt zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren bij onze specialist in de winkel. Zo heb je nooit een miskoop en kan je soms geld besparen.

Een goede lens beschermt je ogen tegen de hoge UV stralingen die in skigebieden op hoogte voorkomen. Omdat sneeuw ook UV reflecteerd is een gesloten skibril beter voor de ogen dan een zonnebril in het algemeen.

ZEER HELDERE EN ZONNIGE OMSTANDIGHEDEN OP GROTE HOOGTE

Lenstype: Categorie 3-4 met een lage lichttransmissie.
De lens is vrij donker zijn om door te kijken (in de meeste gevallen) en blokkeert veel licht en daardoor ook schadelijke straling. Geschikt voor onder andere zonnige gletscherskisgebieden later in het seizoen of zomers.

HELDERE EN ZONNIGE CONDITIES OP HOGER GELEDEN PISTES

Lenstype: Categorie 3
Deze geven ook een grote bescherming tegen zonlicht maar zijn iets lichter van kleur en zijn al iets veelzijdiger.

WISSELENDE OMSTANDIGHEDEN

Lenstype: Categorie 2-3
Deze lenzen zijn geschikt voor de meeste lichtomstandigheden, behalve voor de helderste of zeer donkere dagen. De basis lenstint is meestal oranje of bruin, wat de lenzen geschikter maakt voor omstandigheden met weinig licht. Meestal bevat de lens een coating van een iets donkerder kleur om bij feller licht ook bescherming te geven. Deze lenstypes zijn zeer veelzijdig en is de meest populaire lens.

WEINIG LICHT EN SNEEUWCONDITIES

Lenstype: Categorie 1-2 met een veel hogere lichttransmissie.
Traditioneel zijn dit de meest voorkomende lenzen op de berg. Echter bevelen wij ze aan om ze niet te dragen als de zon schijnt omdat ze actief licht versterken. Hierdoor kan al snel sneeuwblindheid optreden en kan je veel moeilijker zien.

GIRO SKIBRILLEN MET VIVID TECHNOLOGIE

VIVID ™ is een nieuwe gepatenteerde lenstechnologie die is ontwikkeld door Giro in samenwerking met ZEISS Optics. Dit verbetert de visuele ervaring in de sneeuw door het contrast en de definitie te verbeteren. VIVID vermindert oogstress, verbetert de reactietijd, verhoogt de reactiesnelheid en zorgt voor een nauwkeurig zicht zonder oververzadiging van kleuren. Open je ogen.

 
 

CONTACT™ BLACK WORDMARK

De absolute top in skibrillen. Wij hebben deze getest en de pistes waren nooit zo helder te zien als met deze goggle. Alle technologieën onboard! EVX voor een ruimer zicht en VIVID Zeiss Lens. Komt met twee soorten lenzen!

 
 

ELLA™ BERRY MOUNTAIN DIVISION

De top in damesskibrillen! Met dit frameloze design komen zelfs twee type lenzen die makkelijk in en uit te klikken zijn.  Alle technologieën onboard (Vivid bij ZEISS). Zorgt zelfs bij bepaalde oogaandoeningen voor minder oogstress.

 

 

SCOTT SKIBRILLEN

Wij zijn fan van Scott skibrillen. De lenstechnologieën komen direct uit de motorsport waar goed zicht van levensbelang is. Zo is de Illuminator lenstechnologie bijvoorbeeld niet alleen geschikt voor goed zicht in zandstormen bij de Dakarrally. Maar verlicht de pistes ook in mistige en sneeuwachtige condities.

Hieronder voorbeelden van de diversiteit in lenzen.

 

SCOTT RED CHROME

Typische Categorie 2-3 lens door zijn Red/Chrome coating op de Amplifier basis lens. Lichttransmissie is 43%.

 

SCOTT ILLUMINATOR BLUE CHROME.

De Scott Illuminator Blue Chrome is de beste LCG lens voor dagen met donkere omstandighenden en sneeuwdagen. Geeft het hoogst mogelijke contrast in low light condities. Lichttransmissie is 61%.

 

SCOTT SILVER CHROME

Een echte Categorie 2 lensHeeft als basis de gepatenteerde Amplifier lens met een silver/chrome coating. Deze lens is zeer allround. Lichttransmissie is 22%.

 

SCOTT LIGHT SENSITIVE BLUE/CHROME

De Scott Light Sensitive Blue/Chrome lenzen zijn voorzien van de photochromic technologie en passen zich daardoor aan aan de intensiteit van het zonlicht. Lichttransmissie is 8-22%.Bekijk hier onze skibrillencollectie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten