Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten

Pijnvrije & comfortabele skischoenen

Onze Masterbootfitter kiest voor u de beste skischoenen uit. Met bootfit-technieken worden de skischoenen daarna perfect aangepast en op maat gemaakt. Gegarandeerd pijnvrij skiplezier!

DE JUISTE SCHAAL

Dit is de basis voor iedere skischoen op maat. Vindt de schaalvorm die het dichtst bij uw voeten, onderbenen en skiprofiel past. Onze bootfitter weet na de voetmeting (bootfit assessment) precies welke u nodig heeft. Onze collectie met maar liefst 10 merken is zo uitgekozen dat wij de meeste voeten kunnen bedienen. We hebben alleen de beste en nieuwste types skischoenen! Hoe beter de schaal past bij uw profiel en voetkenmerken des te groter de kans dat u met comfort en precisie van de pistes skiet.

DE JUISTE MAAT

De strategische keuze van de maat is zeer belangrijk. Skischoenen worden om kostenbesparende reden alleen in hele maten gemaakt. En dat maakt het nu zo lastig. Daarbij vallen sommige skischoenen (zowel per merk als per soort) een paar millimeter groter of kleiner in dezelfde maat. Alleen iemand die veel kennis heeft van skischoenen kan u leiden door dit ondoordringbare woud

HET JUISTE TYPE

Een skischoen moet goed bij je skistijl en skiniveau passen. Zo heeft het geen zin om hele stijve skischoenen te nemen als je geen hele goede techniek hebt. Dit werkt alleen maar tegen omdat het moeilijk is om goede voordruk te geven (vorlage). Een te slappe skischoen is natuurlijk ook niet goed. Dan kan de skischoen bijvoorbeeld bij een goede of zware skiër te ver doorbuigen. Dit resulteert in minder controle en grip.

DE JUISTE INLEGZOOLTJES

Zooltjes naar je voeten gevormd zijn een must in schoenen waar je de hele dag in een gefixeerde positie staat. Je wordt minder snel moe en het draagt een groot deel bij aan het comfort gedurende de skidag. De uitlijning van je onderbeen wordt er door bevorderd. Hierdoor ontstaat een beter contact met je ski’s.

DE JUISTE AANPASSINGEN

Tot slot kunnen er aanpassingen nodig zijn. Ook zelfs als de skischoenen bijvoorbeeld "gebakken" zijn in een oven of vacuüm gefit zijn. Aanpassingen kunnen zijn: verbredingen, punches, stretches & grinds. Maar ook een goede schachtafstelling oftewel canting kan ervoor zorgen dat u technisch makkelijker skiet.

Onze bootfitter is aangesloten bij Masterfit bootfitters University U.S.A. Dit is een organisatie met veel kennis over het bootfitten met alleen de beste bootfitters wereldwijd.

 

 

Lees meer
Lees minder
Wat is bootfitting?

Wat is bootfitting?

Wat zijn skischoenen op maat?

Wat zijn skischoenen op maat?

Bootfittechnieken

Bootfittechnieken

Kosten skischoenen op maat

Kosten skischoenen op maat

Ski boot facts

Ski boot facts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten