Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Hardloopschoenen kopen? Waar moet je opletten

Bij VS-sport helpen wij u graag aan de juiste hardloopschoenen. Hardloopschoenen moeten zowel passen bij uw persoonlijke kenmerken (trainingsintensiteit, ambities, techniek) alsmede fysieke kenmerken (Gewicht, lengte, loopstijl).

Met goed aangemeten hardloopschoenen neemt de kans op blessures of klachten drastisch af. Uw motivatie krijgt gegarandeerd een boost met fijne schoenen.

Staat de voet goed op de zool?

Staat u centraal op uw hardloopschoenen? De vorm van de zool is hierbij cruciaal. Hiernaast ziet u 3 types: recht, semi gebogen & geheel gebogen. Voordelen bij een passende zoolvorm: betere afwikkeling, meer demping, geen druk op zijkanten van de voet.

Passen de hardloopschoenen bij je techniek en gewicht?

Er zijn onnoemlijk veel soorten hardloopschoenen. Maar welke zijn nu geschikt voor uw gewicht in combinatie met uw looptechniek? Er zijn namelijk “zware en lichte “lopers. Hoe ben je bijvoorbeeld technisch onderlegd of heb je van nature een zware of lichte  tred? Wij helpen u met de keuze.

Welke manier van afwikkelen heeft u?

Bijna iedere hardloper heeft zijn eigen manier van afwikkelen. Het is dus wenselijk om een hardloopschoen te kopen die past bij uw natuurlijke of aangeleerde afroltechniek. Er zijn 3 afwikkelstijlen: landingsgerelateerd (hak, middenvoet of voorvoet), techniekgerelateerd (geschoold, natural born, zwaar of licht) & pronatie-gerelateerd (normale, onder- of overpronatie). Wij analyseren ditvoor u!

Welke kenmerken hebben uw voeten?

Er is geen enkele voet hetzelfde. Voeten kampen soms met erfelijke probleempjes zoals een Hallux Valgus of een zesde teen. Maar misschien zijn uw voeten wel heel rigide of juist heel slap. Daarbij is er altijd verschil tussen een linker- en rechtervoet. Dit kan in de lengte zijn maar ook in de breedte, maar ook zijn er vaak volumeverschillen. Via onze deskundige voetanalyses en voetmetingen brengen wij de gegevens in kaart.

Wat kosten goede hardloopschoenen?

Een paar goede hardloopschoen voor dames of heren koop je op het moment vanaf 140 euro. Voor onze complete voet- en loopanalyse t.w.v. 35 euro hoeft u niet te betalen bij aankoop hardloopschoenen.

Tot slot nog wat nuttige aankooptips

Hardloopschoenen die goed passen en lopen koop je niet zomaar een, twee, drie. Er zijn inmiddels zoveel merken en soorten in allerlei verschillende pasvormen & breedtes. Een goede hardloopspecialist kent zijn collectie en zal je daarom na meting de juiste schoenen aan laten passen.

Hier vind je een paar nuttige tips om bij ons of elders goede hardloopschoenen te kopen.

 • Knip voordat je gaat passen je teennagels
 • Neem altijd je oude hardloopschoenen mee
 • Neem je eigen hardloopsokken mee
 • Ga er niet vanuit dat een nieuwere versie van een bepaald model hardloopschoen exact hetzelfde is
 • Ook qua maat en pasvorm kan een nieuw model totaal verschillen met zijn voorganger
 • Een videoanalyse ziet er leuk uit maar zonder iemand die veel ervaring heeft hiermee is de kans groot dat je toch niet de juiste hardloopschoen krijgt
 • Constateer of je vooraf een goede voetmeting & -analyse krijgt (liefst met podoscoop)
 • Blijf altijd bij je eigen maat en koop ze niet groter als ze te krap in breedte zitten
 • Te grote hardloopschoenen is een grote veroorzaker van blessureleed omdat je niet goed kan afwikkelen en landen. Maken je schoenen veel geluid (stampen) dan is de kans aanwezig dat ze te groot zijn
 • Koop liefst niet online maar ga ze echt passen bij een echte specialist. Een mens verandert continue zowel fysiek alsmede qua behoeftes.
 • Communiceer altijd duidelijk wat je wensen zijn bij aankoop.
 • Laat je als het even kan ook niet leiden door prijs.
 • Ga voor de hardloopschoenen die het lekkerst zitten. Dat kan zowel de goedkopere of de duurdere versie zijn.
 • Kijk bij passen altijd of je recht op de zool staat. Hardloopschoenzolen hebben namelijk bepaalde buigingen.
 • Probeer niet meer dan 2 á 3 verschillende hardloopschoenen. Anders wordt de kans groot dat je teveel gaat twijfelen en je uiteindelijk toch de verkeerde koopt
 • Schrijf na aankoop van je hardloopschoenen met een permanent marker de aankoopdatum op de schoenplaat onder het inlegzooltje.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten