Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Tennissnaren

Tennisnaar productie

Wij verkopen online geen snaren. Daarentegen geven wij u in de winkel het beste snaaradvies. Dit gaat op basis van type racket, speelstijl, niveau en slagkracht. We hebben meer dan 30 soorten snaren op voorraad. Prijzen vanaf 25.95 tot inclusief het erin zetten. 

Onze bestverkochte snaren zijn:

1. Solinco Tourbite (spin en controle) 1.25 en 1.30: Dit is misschien wel een van de beste (co-poly) spinsnaren op het moment. De tourbite genereerd heel veel spin, is duurzaam en heeft veel gevoel. 

2. Wilson Sensation 1.35 en 1.30 (allround comfort) Zeer betaalbare topsnaar. Als je gewoon een lekkere snaar wil hebben die alles kan en ook nog veel comfort heeft dan is dit de beste keuze!

3. Pacific Duratech (allround controle) Zoek je een niet al te harde en duurzame snaar die toch enigszins controle en comfort biedt dan is dit de beste keuze.

4. Babolat RPM Blast 125 ( Spin en controle) De topsnaar van Babolat en natuurlijk Nadal. 

5. Luxilon 4G Absolute topsnaar van het topmerk Luxilon. Het is een bijzondere snaar met name door zijn eigenschappen. Veel controle, goed voor spin en slice, en bovenal veel gevoel. Tevens duurzaam. Armvriendelijk!

6. Luxulon Alu Big Banger. De snaar van Federer en meer topspelers. Hoge slijtvastheid maar met een zeer hoge speelbaarheid. Voor snarenslijters die hun arm liefhebben. 

7. Head Rip Control : Een absolute klassieker die in elk snarenassortiment thuishoort. Zeer allround snaar een echte alleskunner met comfort en hoge slijtvastheid. 

8. Dunlop Black widow 1.25. Fantastische Co-polymeer snaar met een niet te evenaren dosis power! De heptagonale of zevenzijdige vorm bijt zich in de bal en zorgt zo voor een flinke dosis spin.

9. Pacific PLX . Deze zwarte comfort snaar ligt wat hoger in prijs maar daar krijg je ook veel voor terug. Zeer armvriendelijk, hoge elasticiteit en lange levensduur

 

Spin- en controlesnaren

Zijn vaak glad, sterk en geschikt voor hardhitters en spinspelers. Tegenwoordig zijn er ook spinsnaren ,zoals de RPM Blast, die gehoekt of gedraaid zijn en dus een grovere structuur hebben (zie afbeelding) . Hierdoor krijg je meer grip op de bal. Spin- en controlesnaren kun je krijgen in zachtere of hardere co-poly’s. Hoe zachter een snaar des te meer gevoel en pocketing. Hoe harder de snaar is des te meer controle je krijgt. Een goede controle of spinsnaar kent een gemiddelde prijs. Bekijk hier onze top 5…

Let wel! Een hele goedkope controle of spinsnaar is vaak zeer hard en kent weinig gevoel en is niet armvriendelijk. Overigens is zo een snaar wel duurzaam.

Comfort- en powersnaren

Dit type tennissnaren zijn geschikt voor minder krachtige of technische recreatieve spelers. Het zijn vaak elastische getwijnde snaren of snaren die samengesteld zijn uit meerdere draden (multifilament). Comfortsnaren geven de bal veel vaart mee (power) tijdens de slag. Een comfortsnaar geeft wel minder controle over de bal. Tevens zijn de comfortsnaren armvriendelijker omdat ze de trillingen beter opvangen. De bekendste en beste comfortsnaar is de de darmsnaar (natural gut), gemaakt van schapendarm. Doordat snarentechnologie steeds geavanceerder wordt kun je voor een lagere prijs een synthetische vervanger kopen ook wel Synthetic Gut genoemd.

Allround snaren

Allround tennissnaren zijn van alle markten thuis en geschikt voor spelers die niet vaak van bespanning wisselt. Allroundsnaren of soms wel synthetic guts genoemd zijn hebben meestal een monofilament kern eventueel aangevuld met multifilamenten met en hebben een lange levensduur qua spanning en elasticiteit.

Allroundsnaren hebben meestal een gunstige prijs daarbij zijn ze uitermate geschikt als breedtesnaar voor hybride bespanningen.

Wat zijn hybride bespanningen?

Hybride bespanningen bestaan uit twee soorten snaren. Een soort voor de lengte en een andere voor de breedte. De meest voorkomende hybride is een spin/controle snaar in de lengte en een allround of powersnaar in de breedte. Het is dus eigenlijk een combinatie met de slijtvastheid en gladheid van een spin/controlesnaar met de elasticiteit van een allroundsnaar. Maar in principe zijn alle combinaties mogelijk:

Lengtesnaar: spin/controlesnaar. Breedtesnaar: allroundsnaar : meer gevoel en veerkracht
Lengtesnaar: spin/controlesnaar. (hard), Breedtesnaar spin/controlesnaar (zachter): meer gevoel en toch slijtvast
Lengtesnaar powersnaar. Breedtesnaar spin/controlesnaar: Veel veerkracht en toch controle
Lengte allroundsnaar. Breedte comfortsnaar: veel veerkracht en toch duurzaam

Uiteraard zijn er nog meer combinaties mogelijk. Wij kunnen u goed adviseren!

Meest populaire hybride sets:

RPM Blast/ Wilson Sensation
Solinco Tour Bite / Pacific Duratech
Pacific FTX  / Luxilon 4G
Head RIP control / Wilson sensation plus

Welke snaardiktes hebben wij?

Eigenschappen per dikte (gauge)

125 mm(dun): Een dunnere snaar heeft veel grip en de bal vertrekt sneller uit het raket. Ook wordt de sweetspot (optimale raakvlak) groter. De schok op de armen tijdens het slaan is ook minder. Dus ook ideaal als je een tennisarm hebt of er gevoelig voor bent. Nadelen zijn  dat een dunnere snaar minder sterk is en minder controle over de slag heeft.

1.30 mm (medium): Is een gemiddelde dikte en scoort daarom ook allround in power, controle, duurzaamheid, trillingsdemping en de grootte van de sweespot .

1.35 mm (dik): Het kost meer kracht en techniek om de bal harder te slaan. Dit omdat de snaar minder veerkracht heeft en de sweetspot geringer is. Ook is de “bite” minder dus er komt minder spin vanaf. Afhankelijk van het type snaar kunnen de trillingen op de arm toenemen. Een snaar van 1.35mm is heeft een langere levensduur en biedt de speler meer controle over zijn slagen.

Hieronder vind je een specificatie van de drie hoofdcategorieën van tennissnaren.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten