Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Wat kosten skischoenen op maat? | Bootfitting | Kosten Skischoenzooltjes | VS-sport

Fischer vacuum skischoenen op ski's

 

Fijne SKISCHOENEN OP MAAT maken je vakantie compleet. De vreugde over een lage prijs verdwijnt al snel als ze niet prettig skiën. Maar op de hoofdprijs zit ook niemand te wachten. Bij VS-sport proberen we het daarom simpel te houden. Immers als de skischoen al aardig bij uw voeten passen en de maat goed is dan hoeven er geen intensieve verbouwingen plaats te vinden.

WAT KOSTEN GOEDE SKISCHOENEN?

U betaald bij ons de reguliere adviesprijs voor een paar skischoenen. Gemiddelde adviesprijzen voor heren skischoenen variëren tussen 300 en 600 euro en dames skischoenen 280 en 450 euro. Deze prijzen zijn meestal inclusief het op maat maken. Wilt u de skischoenen laten voorzien van een foambinnenschoen dan komen de kosten hiervan nog bij.

WAT KOST EEN VOETANALYSE/BOOTFITASSESSMENT?

Om tot de juiste keuze skischoenen doen wij altijd een algehele voet- en standanalyse. Dit proces duurt ongeveer 15 minuten. De prijs hiervoor is 35 euro. Deze kosten betaald u niet als u nieuwe skischoenen bij ons koopt.

WAT KOSTEN GOEDE ZOOLTJES

Custom zooltjes zijn een must voor een goedpassende skischoen. Wij kunnen zonder goede zooltjes daarom geen 100% tevredenheid garanderen. Prijzen voor goede standaardzooltjes variëren tussen 40 en 60 euro. Een zooltje geheel custom gemaakt kost tussen de 90 en 120 euro.

WAT KOST HET OM EIGEN SKISCHOENEN OP MAAT TE LATEN MAKEN?

Voor het aanpassen van uw eigen skischoenen rekenen wij tijdseenheden. Voordat wij u wat gaan berekenen doen wij altijd eerst een snelle check of het überhaupt mogelijk of zinvol is. Is het mogelijk? Dan berekenen wij ten eerste 35 euro voor het opmeten van de voet en de analyse van de mogelijkheden.

Daarnaast komen er nog kosten bij voor het “bootfitten”. Wij maken een inschatting van de tijd en materialen en geven u aan de hand daarvan een richtprijs.

Kostenindicatie (deze kan afwijken):

  • Een verbreding kost 15 euro per skischoen
  • Een punch/uitdeuking kost 15 euro per skischoen
  • Opnieuw vacuüm fitten kost 30 euro per paar
  • Ovenfitten 35 euro per paar
  • Binnenschoenenmodificaties: 20-40 euro
  • Lengtestretch: 25 euro
  • Schachtverbreding 20 euro per skischoen
  • Clip/schnallreparatie: 15 -20 euro

Voordat wij uw eigen skischoenen op maat kunnen maken doen wij eerst een bootfitassessment. Dit is nodig om de beste en meest efficiënte aanpassingsstrategie toe te passen. Dit assessment kost 35 euro.

GEEN OVERBODIGE ZAKEN

Wij proberen altijd om geen overbodige handelingen te doen en houden op financieel gebied ook rekening met uw wensen. Wij zorgen er altijd voor dat u skischoenen op maat krijgt die het best bij uw niveau, stijl, fysiek én portemonnee passen.

ONZE WERKWIJZE EN FILOSOFIE 

Wij werken het meest met de gewone skischoencollecties en proberen zo de prijs toegankelijk te houden. Met het inkopen houden we al rekening met het feit dat iedere voet anders is. Dit uit zich in een meerdere merkenstrategie. Ieder merk skischoenen heeft zijn eigen filosofie over hoe een skischoen moet zijn. Het gaat erom dat wij de juiste vorm skischoenschaal hebben welke past bij de breedte, hoogte en vorm van uw voeten.

DE VORM VAN DE SCHAAL BEPAALT

Hoe beter de vorm van de skischoenschaal bij uw voeten past des te kleiner de kans op extra handelingen en des te groter de kans dat u hele fijne skischoenen heeft! Iedere merk heeft ook zijn filosofie over hoe een schaalvorm behoort te zijn.

Zelfs skischoenen die je vacuüm kan fitten of in de oven bakken hebben hun eigen specifieke vorm!
Er bestaat helaas geen skischoen die voor elke voet geschikt is. Alhoewel softbootskischoenen zoals APEX of DAHU een heel eind komen.
De schaalvorm is de basis van een goedpassende skischoenen en daarom hebben wij altijd 8 of meer merken skischoenen!

PASGARANTIE

Bij VS-sport geven wij in veel gevallen pasgarantie. Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over het product en onze service. Informeer vooraf even naar de voorwaarden in de winkel omdat deze per geval kunnen verschillen. Bij het bootfitten van eigen skischoenen kunnen we helaas geen pasgarantie afgeven wel doen wij ons best :)

Maak een afspraak met onze bootfitter voor de perfecte skischoen op maat. Bel 0182 514 770 of mail naar [email protected]

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten