Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten

Welke bootfittechnieken doen wij?

 

VACUÜMFIT MAKEN

Fischer Vacuüm fit skischoenen

De schalen van Fischer skischoenen zijn gemaakt van speciaal thermo-plastisch materiaal die onder 80  graden als het ware om uw voeten geperst worden.

Door vooraf goed uw voeten te analyseren kunnen wij op bepaalde plekken meer ruimte creëren (zoals b.v. enkels, wreef, Hallux Valgus of andere uitstekende botten). Dit maakt de kans groter dat uw skischoenen gelijk perfect zitten. Moet er nog wat aan verbouwd worden dan is dat dankzij Fischer's VACU-PLAST heel snel te doen.

 

BAKKEN” VAN EEN SKISCHOEN

Skischoen oven sidas

In onze oven bakken wij er lustig op los. Zo zijn er steeds meer merken die skischoenschalen hebben die na verhitting vervormbaar en aanpasbaar zijn. Zelfs de grootste probleemvoeten kunnen aansluitende en comfortabele skischoen op maat hierdoor krijgen.

Het vereist wel expertise om dit proces goed te kunnen doen. Bij onjuist gebruik kunnen skischoenen onherstelbare schade oplopen. Iedere type kunststof heeft namelijk een andere temperatuur/behandeling nodig.

Wij hebben jarenlange ervaring. Doordat skischoenen op maat voor een redelijke prijs.

 

FOAMEN VAN EEN BINNENSCHOEN

Foamen binnenschoen skischoen

In sommige gevallen gaan we binnenschoenen foamen. Hier op de afbeelding zie je een Quick foam liner van Boot Doc. Binnen een heel korte tijd heb je dan een binnenschoen op maat. Dat betekent nog meer fixatie en comfort. De kwaliteit van het foam is de laatste jaren aanzienlijk verbeterd en voelt zacht en stevig aan. Wil je een echte upgrade en een nog gepersonaliseerde fit? Foam je binnenschoen dan.

 

 

CUSTOM VOETBED

SIDAS CUSTOM INLEGZOOLTJES VOOR SKISCHOENEN

Een zooltje aangepast aan uw voeten is het belangrijkste onderdeel van de skischoen. Zooltjes die de voeten ondersteunen of corrigeren voorkomen pijn en klachten. Daarbij is het contact met de ski veel beter en directer.

Er kan gekozen worden voor een volledig voetspecifiek custom gemaakt zooltje (aanbevolen). Of een voorgevormd zooltje die bij het voettype past (hoge, medium of lage voetboog) Deze zijn lager in prijs dan de custom made zooltjes voor skischoenen. Onze merken: SIDAS, BOOT DOC SUPERFEET EN MYSOLE.

 

 

BINNENSCHOEN VERVANGEN

Intuition binnenschoen voor skischoenen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om de standaard binnenschoen te vervangen voor een speciale “bootfitters” binnenschoen. Deze is vaak van thermische vervormbaar materiaal waardoor deze zich compleet naar onderbeen en voeten vormt.

Vooral bij stevige kuiten of voeten met een hoog volume is zo een binneschoen heel fijn. Een andere binnenschoen is ook echt een upgrade van de skischoen. Wij hebben binnenschoenen van de merken Palau, Intuition en Sidas.

 

 

PUNCHING/UITDRUKKEN

Deze bootfittechniek wordt gebruikt om de schaal van de skischoenen op een bepaalde plek “uit te deuken”. Het is als het ware een uitstulping in de schaal te maken zodat de druk weg is. Bijvoorbeeld als een voet een uitsteeksel of knobbel heeft. Of als de enkel pijn doet doordat deze teveel uitsteekt.

De techniek wordt gedaan onder druk hitte zodat de vorm in de skischoen blijft. Bij het bakken van skischoenen plakken we soms extra paddings op de knobbels zodat ze zich dan al vormen in de schaal.

 

BOOTBOARD MODIFICATIE

Bootboard skischoenen aanpassenEen skischoen bevat vaak een uitneembaar bootboard onder de binnenschoen. Om bijvoorbeeld de step-in (wreef) te verhogen kan er 1 – 4 mm van het bootboard afgeslepen worden zodat de wreef meer ruimte krijgt. De wreef is het meest gevoelige onderdeel van de voet omdat hier de meeste zenuw en bloedbanen liggen.

Het bootboard kan echter ook verhoogd worden voor volumevermindering. Dit doen we als je teveel ruimte hebt in de skischoenen.

 

SHELL STRETCHING

Dit is het verbreden of verlengen van de schaal. De skischoen wordt daar verbreed waar het nodig. Verbreden kan op elke gewenste plek. Achterkant, midden of voorin de skischoen. Door het verlengen van de skischoenschaal kan een halve maat gecreëerd worden. Skischoenen worden namelijk alleen in hele maten gemaakt! Halve maten worden door de fabrikant gecreëerd door te spelen met de dikte van de standaard inlegzooltjes.

 

CUFF STRETCHING

Dit is het verruimen van de schacht/uitgang van de skischoenen. Dit gebeurt onder hitte met een hydraulische kit. ideale techniek om dikke en brede kuiten van een skischoen op maat te zien. Om nog meer ruimte te creëren en het comfort te verhogen meten we ook een thermo vervormbare binnenschoen aan.

 

SCHACHTUITLIJNING (CANTING)

canting skischoenen 2

De uitlijning van de schacht is een essentieel onderdeel om een skischoen op maat te maken. Nadat wij de stand van de onderbenen bekeken hebben gaan we de schacht uitlijnen indien nodig.

Een goede uitlijning skischoenschacht zorgt voor een betere voorwaartse en zijwaartse druk waardoor je de ski beter controleert, rechter houdt. Dit resulteert in een gelijkmatiger en betere zijwaartse kanten inzet. Zo word over- of ondercanting voorkomen. Om skischoenen goed te kanten is enige ervaring nodig. Onze bootfitter kan dit perfect.

 

PLAATSEN VAN HAKJES

Hakjes en wedges plaatsen wij in skischoenen bij skiërs die door bepaalde oorzaak moeilijk de knieën kunnen buigen doordat de enkelflexie beperkt is. Dit noemen we lage dorsale flexie. Dit kom veel voor bij vrouwen die vaak hakken dragen en/of een zittend beroep hebben. Maar het kan ook genetisch bepaald zijn of door een medische ingreep ontstaan zijn. Het aanpassen van de zogeheten “rampangle” (hellingshoek) kan een heel groot verschil maken in skibeleving en wordt vaak toegepast door bootfitters.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten