Boek een Skibootfit
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Hoe meten wij u de perfecte skischoen aan?

 

ALTIJD DESKUNDIG EN EERLIJK ADVIES

Zonder goed advies is het tegenwoordig bijna niet meer mogelijk om een paar goed passende skischoenen te kopen. Skischoenen aanpassen en op maat maken is verworden tot een wetenschap.

Onze ervaren Master Bootfitter zal u met plezier de beste skischoenen aanmeten. We maken gebruik van de nieuwste bootfittechnologieën zodat u pijnvrij en met veel controle over de ski's kan skiën.

Onze leukste feedback is vaak: “Ik wist niet dat ik kon skiën”

UW SKISCHOENEN KRIJGT U GELIJK EN AANGEPAST MEE!

Door middel van instore bootfitting met de modernste apparatuur krijgt u de skischoenen (in de meeste gevallen) geheel aangepast en op maat gelijk mee!

Hier volgt een beknopt overzicht van het proces voor úw nieuwe skischoenen op maat.

Stap 1
Masterfit bootfitassessment (beoordeling). Dit bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Uw persoonlijke informatie (skistijl, niveau, eventuele klachten of fysische beperkingen)
  • Voetmeting (breedte, lengte, hoogte voetboog)
  • Voetanalyse (o.a. dorsale flexie, voetflexibiliteit, voetvorm)
  • Standanalyse van onderbeen/knieën
  • Evaluatie

Stap 2
Aan de hand van deze gegevens geven wij u eerst advies over de mogelijkheden van custom inlegzooltjes. De standaard inlegzooltjes voldoen meestal niet omdat ze uw voet niet genoeg ondersteunen tijdens het skiën. Uw voeten staan immers de hele dag in een gefixeerde (vaste) stand.

Stap 3
Daarna gaan we skischoenen passen. Hierbij doen wij altijd eerst een schaalmeting. Dit is een meting van uw voeten in alleen de skischoenschaal dus zonder binnenschoen. Als we denken dat de schaal goed bij uw voeten past gaan we ze nu met binnenschoen en uw zooltjes passen.

Stap 4
Indien er aanpassingen gelijk gedaan kunnen worden doen we dat. Of we gaan bijvoorbeeld uw skischoenen “Bakken”. Dit proces neemt meestal 20 minuten in beslag. Zo uw skischoenen zijn klaar.

Stap 5
Uiteraard proberen wij uw skischoenen zo goed mogelijk voor u te tunen. Wil je toch zeker zijn van je zaak? Dan adviseren wij u (indien de tijd dat nog toelaat) deze te gaan testen op een indoorskibaan. Zo zijn er tegenwoordig veel indoor rollerskibanen. Heb je liever echte sneeuw?ga dan bijvoorbeeld naar Snowworld Zoetermeer/Landgraaf of de Skidome in Den Haag en Rucphen. Tip: kijk ook eens naar de mogelijkheden bij alpincenter in Bottrop. 

Instore Bootfitting

U krijgt uw skischoenen in de meeste gevallen kant en klaar mee. Dit betekent dat als het nodig is wij uw skischoenen gelijk bootfitten. Zoals eerder vermeld zorgt een juiste schaalvorm ervoor dat er vaak minimale aanpassingen nodig zijn. Onze bootfitter maakt een inschatting welke handelingen ervoor kunnen zorgen dat u straks pijnvrij en comfortabel van de pistes glijdt. Mocht er toch wat nodig zijn dan gaat onze bootfitter met behulp van de nieuwste apparatuur gelijk voor u aan de slag. 

Factor tijd

Heeft u het gevoel dat uw voeten extra aandacht nodig hebben dan kan het in sommige gevallen handig zijn om iets eerder voor de vakantie te komen. 

PARKEREN

U kunt bij ons voor de deur (betaald parkeren) of parkeergarage Q-park Bolwerk.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten