Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Wat is Nutritape 2.0 en hoe gebruik je het?

  • Geplaatst op
  • Door Leo Verzijl
Wat is Nutritape 2.0 en hoe gebruik je het?

Nutritape is een nieuw soort sportvoeding die via een pleister wordt toegedient. Inmiddels groeit de schare atleten die de voordelen van Nutritape hebben ondervonden. Maar wat zijn de voordelen en hoe gebruik je de pleisters het beste?

Wat zijn de voordelen van Nutritape?

De Nutritape sportvoedingspleisters zorgen voor een continue afgave van BCAA’s vitamine B1 en B5. De afkorting BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. Beter bekend als de vertakte keten aminozuren. Het gaat dan om de aminozuren L-Leucine, L-Valine en L-Isoleucine. BCAA’s in combinatie met de vitamines voorkomen spierkrampen. De vitamines B1 en B5 zorgen voor een verbeterde opname van de vertakte aminozuren. Spierkrampen worden ook veroorzaakt door het gebrek aan electrolyten. De pleisters bevatten echter geen water en daarom zal voor tijdens en na inspanning vochtinname nodig blijven. Ook vervangt Nutritape geen (voedsel) koolhydraten.

De pleisters leveren vrijwel onmiddellijk energie aan de spieren waardoor het hongergevoel vermindert tijdens veeleisende trainingen of races. Ook zul je geen last meer hebben van darm- en maagkrampen, misselijkheid of braken. Wel zul je nog gewone koolhydraten via voeding tot je moeten  nemen. Echter in minder grote hoeveelheden.

Hierdoor hoef je dus minder voeding mee te nemen tijdens een race of training waardoor je lichter kan lopen wat weer scheelt in energieverbruik. En kun je in theorie snellere tijden lopen.

Het gebruik van sportgels kan soms zorgen voor de gevreesde insulinepiek. Wat voor duizeligheid kan zorgen. De werking van de pleister duurt ongeveer 20 uur en kan je gewoon laten zitten na de inspanning en bevordert daardoor het herstel.

Hoe gebruik je Nutri tape?

De pads moeten verticaal op de benen worden aangebracht en als dat niet kan eventueel op de rug en met name de onderrug. De benen hoeven niet onthaard te worden. Wel moet de huid schoon en vetvrij zijn. Dus ontdaan zijn van crèmes en zonnebrandmiddelen. Het effect van Nutri tape vindt 5 minuten plaats na aanbrenging. Duurt de inspanning korter dan 20 uur dan is het raadzaam om de pleister te laten zitten. De pleister is waterbestendig en je kan dus zonder problemen douchen.

De pleister kan 40 minuten voor aanvang van de inspanning aangebracht worden voor het optimale effect. Bij herhaaldelijk gebruik achterelkaar is het advies om de pleister steeds op een andere plek aan te brengen. Plaats de pleister op de zones van de bovenbenen die de meeste inspanning moeten doen. Wel zo hoog mogelijk om te zorgen dat deze zo min mogelijk last heeft van de continuebeweging van de spieren en daardoor nog beter blijft zitten.

Voor welke sport?

Nutritape kan gebruikt worden bij tal van sporten. Denk aan wielrenners, ultralopers. marathonlopers, tri-atleten, duurzwemmers, krachtsporters et cetera.  

Geen doping

De voedingspleisters maken gebruik van vertakte aminozuren en deze zijn nooit verboden door het World Anti-Doping Agency (WADA). Het zijn voedingsstoffen die van nature voorkomen in eieren, vlees, vis, melk, granen, peulvruchten, enz.

Bekijk hier de pleisters in onze webshop…

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten