Winkel afspraak maken?
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

Hardloopschoenen kopen ? Waar let je op

Hardloopschoenen kopen ? Waar let je op

Als je echt goede en passende hardloopschoenen wilt hebben zul je deze altijd moeten passen in een deskundige hardloopwinkel. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van hardloopschoenen.?

HARDLOOPSCHOENEN OP MAAT, WAAR LET JE OP?

Met goed aangemeten hardloopschoenen neemt de kans op blessures of klachten drastisch af. Uw motivatie krijgt gegarandeerd een boost met fijne schoenen.

STAAT U GOED OP DE ZOOL?

Staat u centraal op uw hardloopschoenen? De vorm van de zool is hierbij cruciaal. Hiernaast ziet u 3 types: recht, semi gebogen & geheel gebogen. Voordelen bij een passende zoolvorm: betere afwikkeling, meer demping, geen druk op zijkanten van de voet.

 
PASSEN DE HARDLOOPSCHOENEN BIJ UW GEWICHT EN TECHNIEK?

Er zijn onnoemlijk veel soorten hardloopschoenen. Maar welke zijn nu geschikt voor uw gewicht in combinatie met uw looptechniek? Er zijn namelijk “zware en lichte “lopers. Hoe ben je bijvoorbeeld technisch onderlegd of heb je van nature een zware of lichte  tred? Wij helpen u met de keuze.

WELKE MANIER VAN AFWIKKELEN HEEFT U?

Bijna iedere hardloper heeft zijn eigen manier van afwikkelen. Het is dus wenselijk om een hardloopschoen te kopen die past bij uw natuurlijke of aangeleerde afroltechniek. Er zijn 3 afwikkelstijlen: landingsgerelateerd (hak, middenvoet of voorvoet), techniekgerelateerd (geschoold, natural born, zwaar of licht) & pronatie-gerelateerd (normale, onder- of overpronatie). Wij analyseren voor u!

ZIJN ER NOG MEER KENMERKEN AAN UW VOETEN?

Er is geen enkele voet hetzelfde. Voeten kampen soms met erfelijke probleempjes zoals een Hallux Valgus of een zesde teen. Maar misschien zijn uw voeten wel heel rigide of juist heel slap. Onze goede voetanalyse  brengt daarbij uitkomst.

HOE KOOP IK HARDLOOPSCHOENEN OP MAAT?

De beste hardloopschoenen koop je altijd in een winkel. Mits de verkoper kennis van zaken heeft. Zelfs als je altijd op dezelfde hardloopschoenen loopt is het advies om de nieuwere versie toch te passen. Vaak is de opvolger een totaal andere schoen geworden (zoals momenteel bij Asics het geval is).

Maar ook veranderen van tijd tot tijd uw persoonlijke behoeftes. Daarnaast veranderen uw voeten ook met u mee naarmate u ouder wordt. Kraakbeen wordt minder, banden worden langer, voetvorm evolueert.

Leuk voorbeeld. Na afgelopen mooie zomer hebben veel mensen 4 maanden op teenslippers gelopen. Resultaat is dat voeten door natuurlijke spreiding vaak veel breder bij de voorvoet zijn geworden. Wij noemen dat het Afrika effect. Mensen die op het platteland in Afrika opgroeien en wonen hebben totaal ander voeten dan mensen in de westerse wereld. Doordat ze altijd op blode voeten of simpele slippers lopen. 

Verzeker je van de beste mogelijke hardloopschoenen en maak bij ons een afspraak of kom langs.

Bel 0182 514 770 of mail naar [email protected]. Bij aankoop van hardloopschoenen altijd gratis voet-& loopanalyse

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Sporten met een glimlach
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten