Boek een Skibootfit
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten

Wat zijn skischoenen op maat?

Wat zijn skischoenen op maat?

De term “skischoenen op maat” wordt tegenwoordig door iedere wintersportzaak gebruikt Maar wordt deze term terecht gebruikt of is het misschien een lokker?

Toch niet zo op maat

Als bootfitter stoort het mij dat mensen van goede wil soms niet goed geadviseerd worden. Ik krijg genoeg afmaakklusjes van skischoenen die elders gekocht zijn en toch niet zo op maat zijn als gedacht. Uiteraard help ik deze klanten graag als het mogelijk is. Maar soms is het helaas ook niet mogelijk. Vooral als ze te groot of te ruim zijn.

Wat kan een bootfitter?

Een goede bootftitter kan in veel gevallen wel helpen. Alleen bij te grote of te ruime skischoenen wordt het lastiger omdat er ruimtes opgevuld moeten worden. Een bootfitter kan wel uitstekend ruimte creëren waar nodig of comfortabele zooltjes maken. Lees hier meer over bootfittechnieken.

Even in de oven?

Er wordt veelal gedacht en gepropageerd dat wanneer een skischoen in de oven is geweest deze gelijk op maat is. Niets is echt minder waar. Een oven creëert alleen ruimte en gebruik ik alleen als dat echt nodig is. Want eenmaal teveel ruimte kan je nooit meer terug. Een oven kan echter soms handig en snel zijn als er op bepaalde plekken iets ruimte bij moet. Met een oven gaat het ook regelmatig mis als de skischoenen te heet of te lang zijn verwarmd. De skischoenen worden hierdoor slap.

Binnenschoenen verwarmen?

Er zijn binnenschoenen die hier echt voor gemaakt zijn en zich ook echt vormen. Dit zijn echter speciale binnenschoen die gemaakt zijn van een EVA foam structuur. Zoals binnenschoenen van Intuition, Sidas of Palau. In de meeste (betere) skischoenen zit een binnenschoen met foams die zich sowieso aanpassen tijdens het skiën. Ook hier geldt het devies: alleen in de oven doen of verwarmen als er extra ruimte nodig is.

Echte skischoenen op maat krijg je:

Als er een deugdelijke voetanalyse (bootfitassessment) is gemaakt

De skischoen met de juiste maat en de beste schaalvorm is gepakt

Er een goed customzooltje in gemaakt is

Als er geen overbodige handelingen zijn verricht

Als er niet teveel handelingen nodig zijn om ze op maat te krijgen

Als je de tijd ervoor neemt zodat je ze kan testen.

Wilt u een afspraak maken met onze bootfitter? Bel 0182 514 770 of mail naar [email protected]

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten