Boek een Skibootfit
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten

De beste skischoenen voor seizoen 2023/2024

 • Geplaatst op
 • Door Leo Verzijl
De beste skischoenen voor seizoen 2023/2024

Ontdek de beste en nieuwste skischoenen voor het komende seizoen . Nieuw is het BOA sluitconcept. Maar ook de nieuwe generatie softboot skischoenen zijn zeer interessant.

Voorwoord

Het schrijven van een artikel over wat nu de beste skischoenen nogal onderhevig aan wat randvoorwaarden.

Dit betekent dat de beste skischoenen (voor u) de volgende eigenschappen moeten hebben:

 • De juiste maat: dus niet een maat groter omdat je bijvoorbeeld brede voeten hebt.
 • De juiste schaalvorm: kies de schaal die hete beste past bij het profiel van je voeten. Dus bijvoorbeeld geen spits toelopende schaal als je een breed uitlopende voeten hebt. Of kies als je stevige kuiten hebt geen smalle schacht en vice versa.
 • Het juiste volume: tegenwoordig bestaan skischoen series uit laag volume (LV), medium volume (MV) en hoog volume (HV) skischoenen. Heb je bijvoorbeeld een hele smalle voet dan is de kans groot dat je een laagvolume skischoen nodig hebt. Maar hier komen we in deze blog later nog op terug.
 • De juiste flexwaarde: flexwaarde is de mate waarin de skischoenen doorbuigen. Hier zit geen standaardisatie in. Flexwaarde bij een performance skischoen is vele maten hoger in stijfheid dan een Flex van een comfort skischoen. Het is meer een aanduiding in de serie. Maar hier kom ik later op terug.

En wreef is nogal een ding bij skischoenen. Veel klachten ontstaan vanaf de wreef zowel bij mannen als vrouwen. 

De allernieuwste trend is BOA

Het belooft een legendarisch seizoen te worden met de introductie van het BOA sluitsysteem op skischoenen. Snowboardschoenen hebben het BOA sluitsysteem al heel lang op veel modellen. De eerste merken die BOA skischoenen op de markt brengen zijn Fischer, K2 en Salomon. BOA is een gepatenteerd sluitsysteem met draaischijven die een kabel aantrekt over het sluitgedeelte van de skischoenen.

Voortschrijdende technologie

De technologie voor skischoenen heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Vooral ook door de komst van het GripWalk zoolsysteem wat lopen een stuk veiliger en comfortabeler maakt. Maar ook door gebruik van High-Tech kunststoffen die soms uit de ruimtevaart komen (e.g.Head Graphene). Maar denk ook aan betere materialen in binnenschoenen. Vervolgens zijn de mogelijkheden om skischoenen aan te passen ook flink gegroeid. Hier heb je wel een bootfitter bij nodig die weet hoe dat moet. Als laatste is het vermelden waard dat bootfittechnieken en bootfitapparaten ook steeds beter worden.

Licht en comfortabel

Van veel (consumenten) skischoenen die de laatste 3 jaar op de markt gekomen zijn is het gewicht flink gereduceerd. Dit komt door het gebruik van steeds lichtere materialen (kunststoffen) en slimmere constructies waarbij op strategische plekken kunststof dunner gemaakt of juist verstevigd wordt. Voordeel is dat skiën minder kracht kost en tegelijk dynamischer aanvoelt.

Temperatuur neutrale kunststoffen

Door bepaalde toevoegingen aan de kunststoffen van de schaal hebben skischoenen bij elke temperatuur nagenoeg dezelfde stijfheid. Dus niet zoals vroeger dat ze van beton zijn als het stevig vriest en slap als je heerlijk in het voorjaarszonnetje skiet.

Betere aanpasbaarheid kunststoffen

De hightech kunststofmixen die tegenwoordig voor de schalen gebruikt worden, zijn door een bootfitter makkelijker en sneller te bewerken om de gewenste vorm in de skischoenen te krijgen. Door gebruik te maken van diverse bootfittechnieken en -apparatuur zijn skischoenen perfect om de voeten te vormen. Hier is wel een goede en ervaren bootfitter voor nodig. 

Grip Walk technologie 

De Grip Walk binding- & skischoentechnologie  is de belangrijkste aanpassing aan alle skischoenen van de laatste 30 jaar. De GripWalk technologie is in 2018 geïntroduceerd door het Marker concern (Dalbelllo, K2, Marker bindingen, lkl ). De reden was om het comfort en de veiligheid tijdens het lopen met skischoenen te vergroten. Want er gebeurden veel ongelukken buiten de piste door het uitglijden. Een bekende is bij het instappen in de skibus, uitglijden en je been breken.

Deze ISO-norm GW (9523) is inmiddels door alle grote merken erkend als vaste norm voor de toekomst. De gewone Alpinenorm (ISO 5355) blijft ook bestaan maar zal met name alleen voor raceskischoenen gebruikt worden. Bij skischoenen en bindingen met GripWalk ISO kunnen zowel de Alpine plaatjes als de Gripwalk zool gemonteerd worden.

De hiel- en teenstukken van een GripWalk zool hebben meer grip door gebruik van een zachtere compound rubber in combinatie met een grover profiel. Ook hebben ze een rondere vorm (schommel) gekregen. Hierdoor loop je veel makkelijker op skischoenen. Bergaf lopen (omdat je ski’s weer eens uitgegaan zijn door een val) is een stuk veiliger geworden omdat het risico op uitglijden een stuk verminderd is. Maar ook het lopen buiten de pistes.

Ga altijd naar een specialist om te checken of uw bindingen compatible zijn voor GripWalk. Als je een GripWalk zool hebt onder de skischoenen (herkenbaar aan het GripWalk logo) dan passen deze alleen in GripWalk bindingen!

Meer informatie over GripWalk vindt je hier...

Meer comfort en vastigheid door betere binnenschoenen

 

Skibinnnenschoen technologie

Ook is er meer aandacht gekomen voor het de kwaliteit en comfort van de binnenschoenen. Door gebruikmaking van betere isolerende en beschermende materialen blijven de voeten warmer en droger. Thermisch vormende materialen zorgen ervoor dat de binnenschoenen beter om de voet, hiel en onderbeen sluiten. Om een betere hielfixatie te krijgen maakt Head bijvoorbeeld gebruik van Liquidfittechnologie. Nordica maakt gebruik van warmte vervormbare kurkbinnenschoenen (Corkfit liners) en Tecnica heeft speciale C.A.S. binnenschoenen met specifiek bootfittersmateriaal erin verwerkt.

Foam binnenschoenen

Speciale foaminjectiebinnenschoenen vormen zich compleet om de voet en onderbeen. Op het gebied van personalisatie is dit het summum. Het foam van nu vormt zich beter, blijft zachter en behoudt ook veel langer zijn eigenschappen. Het foamproces gaat tegenwoordig sneller vooral met de nieuwe Quickfoam binnenschoenen van Bootdoc. Foam liners zorgen voor de ultieme aansluitende fit maar zijn niet echt goedkoop. Voor iemand die een week per jaar skiet is het niet rendabel. Mits er andere (bootfittechnische) redenen zijn om foamliners te gebruiken.

Producten tegen de koude voeten in skischoenen

Heeft u ook altijd koude voeten bij het skiën? Zelfs bij goede skischoenen op maat? Te ruime skischoenen zijn vaak hoofdoorzaak nummer een voor koude voeten. Immers hoe meer lucht in de skischoen des temeer ze afkoelen door de koude sneeuw. Maar het kan ook zijn dat je van nature altijd koude voeten hebt door een slechte doorbloeding of medische oorzaken. Gelukkig zijn er daarvoor momenteel veel producten te krijgen. Zoals bijvoorbeeld:

 • Verwarmde skischoenen 
 • Verwarmde skikousen
 • Verwarmde zooltjes
 • Knisper warmtezakjes voor handen en voeten
 • Verwarmde bodywear (ook dit helpt goed tegen koude voeten)

Ga voor instapgemak

Vindt je het aan- en -uittrekken van skischoenen nog steeds een lastig klusje? Niet getreurd. Tegenwoordig zijn er ook skischoenen waarbij dat door diverse technologien een stuk makkelijker wordt. Door bijvoorbeeld aanpassingen aan de binnenschoenen en het verzachten of scharnieren van de schalen op strategische plekken.Uiteraard wordt het instapgemak ook grotendeels bepaalt door de mate van de opening. Smalle (laag volume) skischoenen hebben nu eenmaal een kleinere opening dan brede (hoog volume) skischoenen.

De terugkeer van de achterinstap skischoenen

Als je het over echt instapgemak hebt dan heb je het over achterinstapskischoenen. Ze waren een tijdje uit beeld maar dit jaar heeft Nordica weer een ultra moderne voor zowle dames als heren een rear-entry skischoen op de markt gebracht. je vindt deze skischoenen verderop in het artikel

Softboot revolutie 

Daarnaast is er de opkomst van zogeheten softboot skischoenen. Dat zijn een soort snowboardschoenen waarmee je in en uit een frame kan stappen. Dit zijn volwaardige skischoenen met dezelfde prestaties maar wel met het comfort waar snowboarders al heel lang van profiteren. Merken zoals bijvoorbeeld APEX en DAHU zijn hierin gespecialiseerd.  

De opkomst van Hybride skischoenen

Hybride skischoenen zijn een vrij nieuwe klasse en worden ook steeds beter. Met deze skischoenen kun je praktisch alles. Tour skiën, op de piste en buiten de piste. Een ultra moderne hybride skischoen is bijvoorbeeld de nieuwe Tecnica Cochise 130. Kenmerken zijn dat ze zowel geschikt zijn voor GripWalk bindingen (GW) als tourbindingen (Dyn). Tevens zijn ze licht en hebben ze een mechanisme op de achterkant die de skischoen in zijn "vrij" zet zodat je er ook mee kunt touren.

Volumeklasse

Tegenwoordig zijn de skischoenen door de fabrikanten ingedeeld in 3 voetvolumes namelijk:

LV (laag volume) leestbreedte 96-98 mm smalle voeten/hielen
MV (medium volume) leestbreedte 99-102 mm medium voeten/hielen
HV (Hoog volume). leestbreedte 102-104 mm brede voeten/hielen

Opgegeven breedtematen gelden bij bijna alle merken voor skischoenen in maat 26.5

 

De beste skischoenen seizoen 2023-24

Van deze skischoenen is het introductiejaar niet langer geleden dan 4 jaar. Omdat de pasvormen en technologie van skischoenen up-to-date moet zijn voor de bestpassende skischoenen.

 Nordica skischoenen

Nordica heeft momenteel twee toppers in de collectie allereerst de vorig jaar geïntroduceerde Pro Machine-serie (LV) en de dit jaar bijgekomen achterinstapsksichoenen de HF-serie (HV).

Nordica HF 110 HF 85W GripWalk

Review Nordica HF serie

De achter-instap skischoen is terug. Maar dan wel in een hypermoderne versie. Bereid je voor op optimaal instap en sluitgemak. Naast de twee jaar geleden geïntroduceerde HF 110 en HF 85 (dames) is er dit jaar de HF 120 Pro bijgekomen.  

Het handsfree mechanisme om in- en uit te stappen en te sluiten of open te doen zal heel veel Nederlandse skiërs bekoren. Bij het instappen en dichtdoen slaak je al een zucht van verlichting. Wat zit deze skischoen comfortabel. Maar vergis je niet, met de stijfheid van deze skischoen zit het ook snor. Samen met de (zeer goede) aanpasbare Primaloft 3D Cork Fit-binnenschoenen heb je een hele sportieve skischoen met een zeer goede hielfixatie. Als klap op de vuurpijl zorgt de Max Control Pivot voor een perfecte uitlijning tussen de achterschaal en de voorschaal. Daarbij zorgt deze scharniertechnologie voor een zeer goede zijwaartse ondersteuning en een responsieve en directe sturing. 

De speciale Corkfit binnenschoen kan in de oven voor een nog betere personalisatie. De binnenschoen bestaat uit een geheel en niet zoals vroeger uit twee delen. Hierdoor sluit de binnenschoenen de voeten nog meer op. Er zitten twee sluitingen op, een aan de achterkant en een op de wreef, die allebei goed verstelbaar zijn.

De pasvorm is geschikt dus voor brede volle voeten. Ook mag het onderbeen niet al te smal zijn want dan verlies je controle. ook voor voeten die om andere redenen moeite hebben om in skischoenen te komen hier bijna altijd makkelijk in en uit. De skischoen oogt zeer luxe en dat mag ook wel voor het prijskaartje.

De schaal is gemaakt van Infrared PU en dus uitzonderlijk goed aan te passen door een bootfitter. Het ontbreken van een Powerstrap is meestal geen probleem. Indien gewenst kunnen wij er een opzetten.

De HF 110 is voor heren en de HF 85 voor vrouwen Leestbreedte is 102 mm en geschikt voor vele blije brede voeten.Worden geleverd met Gripwalk en Alpinezolen.

De HF 120 Pro  Is nieuw dit seizoen. Nordica heeft hiermee high performance skischoen toegevoegd. De 120 versie heeft als extra een power strap en een iets stijvere schaal en dito 3D Cork liner binnenschoen. Je voelt het verschil ook echt. Voor de 120 moet je dus een betere skier zijn of wat meer gewicht in de weegschaal brengen. 

 

Review Nordica Pro machine (LV)

De Pro Machine-serie was de eerste laag volume (LV) skischoen voor de consument van Nordica. En wat een indruk maakten de skischoenen op de ISPO  in München (de grootste inkoopbeurs ter wereld voor wintersport). Nordica heeft destijds voor de Pro machine de prestigieuze Red Dot award gekregen. Deze awards worden toegekend aan producten met mooi design gekoppeld aan innovatie. De Pro Machine is er zowel voor dames als heren en doen qua verkoopaantallen niet onder voor elkaar. De volgende Flexwaardes zijn beschikbaar; Heren 110, 120, 130  Dames 85, 95, 105, 115 . De 110,120 heren en de 85,95 W zijn onze bestverkochte modellen

Hoe steekt de Nordica Pro Machine technisch in elkaar?

Het belangrijkste is om te weten dat Nordica door gebruik van het TRI FORCE MATRIX FRAME de skischoenen aanzienlijk lichter hebben gemaakt. Deze technologie zorgt tevens voor een betere overdracht van de kracht. In de overlap is juist weer zachter plastic gebruikt zodat je makkelijker in de schoen komt.

De ISOTHERM 3D CORK FIT R LACED (alleen in de 120, 130, 105W, 115W) binnenschoen is voorzien van een veter en heeft kurk rondom het enkelgedeelte voor een betere isolatie en meer hielfixatie. De 110 versie in de serie heeft een andere binnenschoen welke iets zachter en comfortabeler is (ook de prijs).

INFRARED technologie betekent dat het kunststof sneller te verwarmen en te bewerken is. Zowel de schacht als de schaal is van InfraRed PU kunsstof en is dus op elke plek aan te passen.

Conclusie

De Pro Machine is een geweldige en zeer sportieve skischoen als je smallere of zelfs iets bredere voeten hebt. Ze voelen zeer licht aan en hebben modern kunststof wat bij elke temperatuur een gelijke stijfheid heeft. Met de 120 en 130 versie kan een skileraar prima uit de voeten want die zijn gemaakt voor hoge snelheden. De 85 W zal veel vrouwelijke skiers bekoren in Nederland door zijn comfort en aansluitende pasvorm.

Specs:
GripWalk compatible.
Leestbreedte 98 mm (MP 26.5)
Binnenschoenen : 85W 95W 110M ISOTHERM 3D Primaloft® 105W 115W 120M 130M : Corkfit liner

Bekijk hier onze collectie van Nordica

 

 

 

De gepatenteerde en award winning Vacuümtechnologie is het handelsmerk van Fischer. de skischoenen van Fischer bestaan voor het grootste gedeelte uit het verwarmbare vacuplast. Hierdoor zijn de skischoenen zeer makkelijk te bewerken onder een temperatuur van 80 graden. Heb je knobbels op je voet of botjes die wat uitsteken dan kunnen deze precies op de plek "uitgedeukt" worden zodat de druk verdwijnt. Nieuw bij Fischer zijn dit jaar skischoenen met het beroemde BOA sluitsysteem. In een handomdraai sluit je de skischoenen door middel van het aandraaien van twee knoppen. Uitstappen is ook makkelijk door de knoppen omhoog te trekken zijn de skischoenen gelijk los.

GripWalkzolen

Alle Fischer skischoenen zijn dit seizoen voorzien van de veilige GripWalkzolen. Heb je nog (oudere) ski's zonder GripWalkbinding dan kun je gewoon nog de Alpinezolen (ISO 5355 Alpine) erbij kopen (niet aan te bevelen). Informeer hierover bij je vakspecialist of lees hier meer over GripWalk.

Fischer Ranger one 110 EN 105 WOMEN

Review Fischer RANGER ONE VACUÜM  (HV)

De Ranger one serie (dames/heren) is waarschijnlijk de meest comfortabele skischoen ooit gemaakt door Fischer.  Deze Hoog volume schoen is geschikt voor bredere voeten en sportievere kuiten. Heb je smalle kuiten dan zijn ze echter ongeschikt, ook als je brede boeten hebt. De Ranger-serie valt bij Fischer dit jaar in de Multi-Performance klasse. De Ranger one is er dit jaar ook in een medium volume (MV) versie deze heet de Ranger (dus zonder one).

Fischer heeft bij de Ranger one als eerste een intuïtieve ski/walk hendel voor in de schacht geïntroduceerd. In plaats van de traditionele hevel op de achterkant is het mechanisme nu in de schacht verwerkt. Bij de bovenste schnall/buckle zit een slim hendeltje die als je er aan trekt de schacht in zijn vrijstand zet. De schacht kan dan 55 graden heen en weer bewegen waardoor je natuurlijk wel heel makkelijk loopt. Wel moet je dan ook de bovenste twee clips openzetten. Deze zijn bij echter bij openstand gezekerd door een mechanisme dat er voor zorgt dat de clip in de haakjes blijft zitten als je loopt. Zo blijven je voeten goed vast zitten tijdens het lopen.

In combinatie met de GripWalk zool kan daardoor je heerlijk vrijuit (en veilig) lopen. Nou vooruit in ieder geval naar de berg, soms van de berg (als je ski's door een val daar ergens slingeren), naar de apres-ski en weer naar je hotel.

Verder zijn ze vederlicht (zo een 1800 gram in maat 42) en is de schaal Vacuüm aanpasbaar zodat ze goed om de voeten en hielen zijn te fitten. De breedte in de voorvoet is 101mm en met 3mm uitbreidbaar (mits je een goede en lieve bootfitter hebt). De speciale floating entry tong maakt van instappen een feest. Zelfs als het zo hard vriest dat je ijsberen met hout ziet sjouwen. De AFZ binnenschoen is weer een tikje luxer, stijver en comfortabeler gemaakt.

De Ranger one is er voor heren in een 100, 110,120 en 130 Flex en voor dames in een 95,105 en 115 flex.

Review Fischer RC 4 VACUÜM (LV)  M/V

Skiërs met hele smalle voeten en onderbenen kunnen dit seizoen genieten van een high performance duivel. De binnenschoenen zijn nog comfortabeler geworden. De RC4 bestaat uit Vacuplast waardoor ze met onze vacuüm machine om je voet gevormd worden.

Hoe steekt de RC 4 LV technisch in elkaar?

Naast dat de Vacuüm schaal standaard al heel goed uit te lijnen is door Vacuüm technologie heeft deze ook nog de dubbele canting schroeven. Als je high Performance skiet dan wil je natuurlijk ook de een high performance uitlijning. Dit alles voor zorgt een zeer nauwkeurige canting. Tevens kan de hellingshoek van de schacht optimaal afgesteld worden door bijgeleverde inserts. Ook kan de schacht met bijgeleverde inserts iets gedraaid worden zodat de stijfheid gereguleerd kan worden.

Het bootboard (dit ligt onder de binnenschoen) is voorzien van markeringen zodat je deze exact op de millimeter af kunt slijpen. Deze bootfittechniek wordt gebruikt als er meer volume nodig is in de schoen.

More to come...

Bekijk hier onze collectie van Fischer.

 

 

Apex skiboot system logo

 

Apex is een Noord-Amerikaans merk met als specialiteit softboot skischoensystemen. In Nederland en Europa wordt er soms nog lacherig over gedaan. Maar geloof mij dit is serieus spul. De bedenkers van het prototype waren niet zomaar de eerste de beste productontwikkelaars op het gebied van skischoenen. Immers de bedenkers van de beroemde achterinstap skischoen (Denny Hanson van Hanson Industry's) kwam 2005 op het idee dat skischoenen best wat comfortabeler mochten zijn. Veel van hun skivrienden ervoeren pijn en discomfort bij traditionele skischoenen. Dit leidde in 2006 tot de introductie van de softbootskischoen. Natuurlijk waren er wat kinderziektes maar toch konden al veel skiërs hun geliefde sport pijnvrij beoefenen.

Carveproof

Rond die tijd waren Carveski's al trend en de softbootframes zijn met oog op carveski's ontwikkeld.  Dit maken ze erg uniek ten opzichte van andere skischoenmerken. Carven voelt dus heel natuurlijk.

Skiprestaties

Veel skiërs in Nederland zijn nog zeer huiverig wat betreft softboot skischoenen. En dat is echt niet meer nodig, zeker niet met de komst van de superlichte Antero VS, Cresstone VS en voor de dames de Blanca. Het zijn volwaardige skischoenen met ongekende prestaties. Tegenwoordig zie je steeds meer slappe hap skischoenen zoals helaas bij Atomic en Salomon het geval is. Maar als je naar de prestaties kijkt zijn deze echt veel beter dan bij een gemiddelde skischoen. Omdat wij Apex al ruim 8 jaar verkopen kunnen wij dit met een gerust hart zeggen. Immers de reviews die we krijgen van onze klanten zijn louter positief.

Ultiem comfort ook met lopen

Comfort bij traditionele skischoenen is voor veel skiërs niet weggelegd. Dit kan bijvoorbeeld door medische aandoeningen komen of doordat je gewoon gevoelige voeten hebt die er niet tegen kunnen om in een keurslijf geperst te worden. Het is niet te zeggen dat ze bij iedereen hetzelfde comfort brengen want ook de softboots moeten qua pasvorm bij je voeten passen.

Het in en uitstappen van de frames gaat relatief makkelijk. Je loopt ook op de softboots en dat is heerlijk naar de piste toe of bij lunch en aprés-ski. Ik hoorde laatst van een klant dat hij er zelfs auto mee reed maar dat zou en mag ik niet aanbevelen.

Ook voor professionals

De fase dat alleen skiërs Apex skiboots kopen omdat ze lastige voeten hebben is overigens in Amerika en Canada al lang voorbij. Ook de “gewone” skiërs of zelfs veel skiprofessionals (zoals ski patrols, parcoursbouwers etc.) genieten massaal van het comfort en loopgenot van softboot skischoenen.

BOA sluitsysteem

Alle softboots zijn voorzien van het gepatenteerde BOA sluitsysteem. Dat betekent dat aan en uittrekken een fluitje van een cent is. Knop indrukken en draaien maar tot ze naar jouw mening genoeg vast zitten. Knop uittrekken en de sluiting is gelijk los!

 

 

Review APEX softbootskischoenen 2023-2024


De Crestone VS

De Crestone VS is het allernieuwste type van Apex. Vernoemd naar de Crestone peak in Colorado doet deze zijn All mountain capaciteiten dus eer aan. Net zoals bij alle Apex skischoensystemen heeft de Crestone VS de Open Chassistechnologie. Oftewel het frame van de softboot. Deze is op allerlei manieren aan te passen. Zowel de voorwaartse stand als de zijwaartse (canting). Ook is de flex aanpasbaar te weten: 95, 105 of 115. De belangrijkste wijziging is dat het gewicht behoorlijk

De ‘’walkable’’ softboot Is zeer comfortabel maar geeft in combinatie met het frame een zeer goede hielfixatie. Dat komt door het dubbele BOA sluitsysteem (bekend van de snowboardschoenen). Deze is onafhankelijk verstelbaar, er is er een voor de schachtzone en een voor de voetzone. De zool geeft veel grip en zorgt dat je niet uitglijdt met de softboot.

De Binnenschoen kan door verhitting aangepast worden!

Natuurlijk is de vraag hoe skiën ze, geven ze wel genoeg steun en directheid, het antwoord is ja! Mits je het juiste type voor je voet hebt en de juiste maat. Carven is een feest op Apex omdat ze voor carveski’s ontwikkeld zijn. Toch geldt ook bij Apex het motto: passen en voelen om te kijken of het wat voor je is.

 

De Antero VS

De vernieuwde Antero XP  is het pronkstuk binnen de collectie. Deze zeer sportieve softboot skischoen is geschikt voor de goede en snelle skiers. De Antero XP wordt in Noord-Amerika en Canada veelvuldig gebruikt door skiprofessionals. Zoals skileraren, ski patrols, liftpersoneel, hulpverleners etc. Want je hebt immers hele dag warme voeten en je kan snel uit het het chassis en lopen op de softboot.

In vergelijking met de Crestone heeft de Antero XP een extra verstevigde dubbele ankle strap op het chassis voor een zeer goede hielffixatie. De softboot is de stijfste die ze hebben. De Antero valt breed en heeft aardig wat volume dus skiërs met hele smalle voeten kunnen beter de Crestone nemen.

De XP Antero S is geschikt voor smallere voeten en ook damesvoeten. Heeft echter geen ankle strap maar is wel zeer sportief. Wil je meer weten over de modellen? Bekijk hier onze collectie...

Wij verkopen al meer dan 5 jaar softbootskischoenen en hebben hier dus veel ervaring mee. Want ook deze type skischoenen kunnen goed gepersonaliseerd worden voor een perfecte fit.

 

Head ski logo

Head behoort tot de grootste skimerken ter wereld Dit coole merk staat voor kwaliteit en inventiviteit. De Head race department is vanwege hun enorme know-how op het gebied van skischoenen en ski's wereldberoemd. Head voorziet het grootste deel van de skitop van materiaal. Dit leverde een aantal zeer succesvolle skiers op zoals Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal, Bode Miller en good old Franz Klammer. Dit maakt het nou zo interessant als merk omdat alle kennis en ervaring uit haar race department gebruikt wordt bij de ontwikkeling van skischoenen.

De Collectie

Deze bestaat uit een aantal series waarvan de Formula de belangrijkste is voor de gewone of sportieve skieer. Als skileraar ontkom je niet aan de Raptor serie De nieuwste technologie van Head is Liquidfit. Hierbij wordt de binnenschoenen bij de hielzone geïnjecteerd met een substantie zodat je een extreem goede hielfixatie krijgt. Echter zit dit niet in alle types.

Liquidfit technololgie

Bij de heren 110 , 120 en 130 flex en de dames 110 zijn de binnenschoenen voorzien van Head's Liquidfit technologie. Voor een meerprijs kan een bootfitter een vloeistof inspuiten die ervoor zorgt dat de hielen nog vaster zitten. Want skischoenen worden naar verloop altijd iets ruimer bij gebruik. Dus je bent er zeker van dat je tijdens de gehele levensduur altijd verzekert ben van een goede hielfixatie wat zorgt voor een betere controle over je ski's.

Graphene

Het met Graphene geïnjecteerde kunststof houdt het gewicht laag en zorgt er tevens voor dat het kunststof ongeacht de buitentemperatuur dezelfde stijfheid houdt. De Nexo-LYT RS reageert snel en zorgt voor een goede nauwkeurige canting. De Flexwaarde kan je zelf verhogen of verlagen door de instelschroef op de achterkant van de schacht.

Dahu ECORCE series


Dahu skischoenen nemen een bijzondere plaats in op de skischoenenmarkt. Veel mensen in Nederland staan echter nog sceptisch tegenover dit concept. Want wat de boer niet kent... Ik weet na 8 jaar wel beter. Het zijn echt geweldig goede skischoenen van hoog prestatieniveau en daarbij veel comfort en grip. 

Dahu en carveski's zijn een droompaar omdat ze ook met oog op carveski's zijn gemaakt. Je staat net iets hoger dan een gewone skischoenen en er zit een iets steilere hellingshoek in. Veel van mijn klanten zijn verrast over hoe goed ze voordruk geven en skiën. Daarbij zorgt de softbootlaars voor veel hielfixatie een natuurlijk comfort. Met name voor mensen die vaak wreefklachten hebben of snel last hebben van koude voeten. Omdat de schalen meelopen met de de natuurlijke voetstand krijgen ook skiërs met voeten die naar buiten staan van nature een enorm cantingvoordeel.

Er zweven helaas nog verouderde reviews over het internet. Maar geloof me de huidige generatie DAHU softboot skischoenen zijn volwaardige zo niet betere skischoenen. En ook zeker niet voor watjes. Sterker nog via eigen en klantervaringen weten we dat ze echt heel goed insturen en kanten. Ze geven zeer veel kantengrip ook bij hogere snelheden.

Comfort en prestatie

Hier komen we bij de cruciale USP's van de Dahu skischoenen. Namelijk comfort én prestatie. Snowboarders weten als geen ander hoe comfortabel softboots zijn. Wat veel mensen aanspreekt is vooral het vrijuit lopen op de softboots. Ook het feit dat koude voeten verleden tijd zijn. Verder zijn gevoelige schenen of voeten zeer gebaat bij de softboot.

De introductie van de Ecorce

Met de introductie van de Ecorce 01 heeft Dahu het hoger segment opgezocht. Alle modellen zijn vervangen door de Ecorce serie. Dit zijn next level softboot skischoenen met heel veel comfort met zeer goede ski-eigenschappen.

De softboot van de Ecorce is compleet nieuw ontwikkeld. De softboot van de Ecorce 01 is nog lichter, zeer goed waterdicht, warm, comfortabel en geeft in combinatie met het exo-frame door zijn hoge stijfheid veel controle.

Verschillende stijfheden

De Ecorce lijn is voorzien van softboot skischoenen met verschillende stijfheden. Zodat er voor iedere skiër de juiste stijfheid is. Van recreatieve skiërs tot professional.

Pijnlijke of gevoelige voeten?

Mits de schoenen goed passen en de maat juist is kun je ervan uitgaan dat hinderlijke drukplekken verleden tijd zijn. De gelijkmatige drukverdeling zorgt daarvoor. 

Dahu skischoenen kopen

Ook het aanmeten vereist enige expertise. Wij werken inmiddels al meer dan 4 jaar met softboot skischoenen en kunnen daarom het perfecte paar voor u aanmeten. Ja, ook softboot skischoenen zijn te bootfitten! Bekijk onze collectie hier of vindt meer informatie op deze pagina.

 

Maak een afspraak met onze bootfitter om deze skischoenen te proberen. Bel 0182 514 770 of mail naar [email protected]

 

Gerelateerde pagina's:

Wat zijn skischoenen op maat?

Wat kosten skischoenen op maat?

Pijn en klachten bij skischoenen

Collectie herenskischoenen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Schoenen op maat
Hulp bij voet- en loopklachten