Let op! Wegens vakantie zijn wij 26 t/m 29 februari gesloten.
Boek een Skibootfit
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten

GripWalk bij skischoenen

  • Geplaatst op
  • Door Leo Verzijl
GripWalk bij skischoenen

GripWalk skischoen-technologie is ontwikkeld voor meer veiligheid tijdens het lopen. Er gebeurden veel ongelukken met uitglijden. Daarom gaat ISO 5355 (Alpine) vervangen worden voor ISO 9523 (GripWalk). Dit geldt naar alle waarschijnlijkheid niet voor alle race skischoenen. Om het GripWalk skischoenen te "hosten" op de ski zijn er door alle binding fabrikanten speciale GripWalk bindingen gemaakt. Deze worden nu standaard bij alle nieuwe ski's geleverd.

 

GripWalk heeft de toekomst

De Grip Walk binding&skischoentechnologie  is twee jaar geleden door het Marker concern (Dalbelllo, K2, Marker bindingen, lkl ) geïntroduceerd. De reden was om het comfort en de veiligheid tijdens het lopen op skischoenen te vergroten. En dat is gelukt! De ISO-norm 9523 (GripWalk) is inmiddels door alle grote merken erkend als vaste norm voor de toekomst. De gewone Alpinenorm (ISO 5355) blijft ook bestaan maar zal met name alleen voor raceskischoenen gebruikt worden. Ook is er nog een ISO norm voor tourskischoenen (ISO 9523)

Hier een overzicht van de ISO normen voor Alpine skischoenen

Overzicht ISO normen alpine en gripwalk

 

GripWalk maakt lopen veiliger en makkelijker

De hiel- en teenstukken van een GripWalk zool hebben (veel) meer grip door gebruik van een zachtere compound rubber in combinatie met een grover profiel. Dit rubber en gripprofiel is ontwikkeld in samenwerking met Michelin en zodoende van hoge kwaliteit. 

Ook hebben ze een rondere vorm (schommel) gekregen. Hierdoor loop je veel makkelijker op skischoenen. Bergaf lopen is hierdoor een stuk veiliger geworden omdat het risico op uitglijden een stuk verminderd is.

Welke binding bij Gripwalk?

Ga altijd naar een specialist om te checken of uw bindingen of skischoenen compatible zijn voor GripWalk. Sowieso kun je stellen dat skischoenen ouder dan 5 jaar geen GripWalk optie hebben. Dat betekent dat je de hak- en teenstukken niet kunt vervangen.

Hoe weet je of je skischoenen GripWalk optie hebben? Hiervoor kun je gaan naar de officiële website van GripWalk daar vindt je een overzicht van alle skischoenen. Hoe weet je of je ski's en bindingen geschikt zijn? Ga naar je specialist of vindt hier een overzicht van alle ski's en bindingen.

Belangrijk om te weten!

  • Als je een GripWalk zool hebt onder je skischoenen (herkenbaar aan het GripWalk logo) dan passen deze alleen in GripWalk skibindingen!
  • Heb je nog skischoenen met een alpinenorm zool? Dan passen deze ook in GripWalk bindingen. Echter kan het zijn dat deze binding nog op alpine modus gesteld moeten worden. 
  • Ga altijd naar een specialist bij twijfel en ga niet zelf rommelen. Het aantal ongevallen door slecht afgestelde bindingen groeit momenteel elk jaar.

VS-sport is officieel gecertificeerd GripWalk dealer. Heeft u vragen? Mail ons naar [email protected] of bel 0182 514 770 

certified dealer

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten