Boek een Skibootfit
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten

Wat betekent skischoenflex

  • Geplaatst op
  • Door Leo Verzijl
Wat betekent skischoenflex

Wat geven de flexwaardes op sksichoenen aan? Is bijvoorbeeld elke skischoen met dezelfde flexwaarde ook net zo stijf?

 

Bijna elk merk skischoenen gebruikt oplopende getallen gekoppeld aan de productnaam. Bijvoorbeeld in de Atomic Hawx serie heb je de Hawx 80, 90, 100, 110, 120 en 130. Maar er zijn ook merken die een reeks gebruiken als 6,7,8,9. Het is een feit dat hoe lager het getal des te goedkoper de skischoen is en hoe hoger des te duurder binnen dezelfde serie. En dat is wat skischoenfabrikanten ook hiermee willen aangeven. Het is ook zo dat de een hogere flexwaarde ook betekent dat de skischoen stijver is.

FLEXWAARDES ZIJN NIET ABSOLUUT!

Hou rekening met het feit dat flexwaardes, ook al hebben ze een gelijk getal, enorm kunnen verschillen. Wedstrijdskischoenen zijn in een 110 flex veel stijver dan bijvoorbeeld all mountainskischoenen. Het is maar (zoals eerder vermeld) een aanduiding in de serie. De sportiever de serie de stijver de skischoen in een gelijk flexgetal. Bij sommige skischoenen zoals bijvoorbeeld de RC4 the curve van Fischer is de stijfheid ook aan te passen.

HOE KIES IK DE SKISCHOEN MET DE BESTE STIJFHEID VOOR MIJ?

Het antwoord is passen en voelen. Natuurlijk is het in de winkel gemiddeld 20 graden terwijl het op de piste -10 kan zijn op skivakantie. Dit heeft natuurlijk invloed op hoe de stijfheid aanvoelt. Advies hierbij is dan ook erg belangrijk. Een skischoenverkoper die zijn vak verstaat kent alle skischoenen en hun eigenschappen. Hij of zij kan voor u de beste stijfheid uitzoeken in de skischoen serie die het beste bij uw voeten passen. U kan dan zelf voelen of de mate van doorbuigen van de skischoen bij u past. 

Maak een afspraak met onze bootfitter om deze skischoenen  te proberen en op maat te laten maken. Bel 0182 514 770 of mail naar [email protected]

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Voet- en loopanalyse
Maatwerk
Hulp bij voet- en loopklachten