Boek een Skibootfit
Persoonlijk & deskundig advies
Skischoenen op maat?
Bel 0182 514770 voor een afspraak
Nu ook zwemkleding en zwembrillen

De beste skischoenen

Trends in skischoenen

De technologie van en voor skischoenen heeft vooral de laatste 2 á 3  jaar een vlucht genomen. Ze zijn lichter, comfortabeler, warmer, veiliger en beter aanpasbaar geworden. Hieronder vindt je een specificatie van de hoofdtrends,

Minder gewicht

Skischoenen wegen steeds minder. Dit komt  door het gebruik van steeds lichtere materialen (kunststoffen) en slimmere constructies waarbij op strategische plekken kunststof dunner gemaakt of juist verstevigd wordt.

Temperatuurgelijke kunststoffen

Door gebruikmaking van moderne kunststoffen hebben skischoenen bij bij elke temperatuur dezelfde stijfheid.Dus niet zoals vroeger dat ze van beton zijn bij -20.

Meer comfort door betere binnenschoenen

Ook is er meer aandacht gekomen voor het comfort van de binnenschoenen door bijvoorbeeld gebruikmaking van betere isolerende en beschermende materialen. Thermischvormende materialen zorgen ervoor dat de binnenschoenen beter om de voet en onderbeen sluiten.

Koude voeten?

Heeft u ook altijd koude voeten bij het skiën? Dan zijn er momenteel tal van oplossingen. Zoals skischoenen die compleet geleverd worden met een verwarmde binnenschoen zoals de X Pro 90 W CH .

Zo zijn er binnenschoenen die door middel van een ingebouwde accu en verwarmingselement voeten de hele dag warm houden.  

Betere aanpasbaarheid 

Skischoenen en hun materialen zijn ook steeds beter aanpasbaar geworden. De bootfittechnieken en -apparatuur  hiervoor zijn inmiddels legio. Een goede bootfitter kan daardoor best veel. Dit is wel afhankelijk van het materiaal en de mogelijkheden van de skischoenen.   

Softbootrevolutie 

Daarnaast is er de opkomst van zogeheten softboot skischoenen. Dat zijn een soort snowboardschoenen waarmee je in en uit een frame kan stappen. Dit zijn volwaardige skischoenen met dezelfde prestaties maar wel met het comfort waar snowboarders al heel lang van profiteren. Merken zoals bijvoorbeeld DAHU en APEX zijn hierin gespecialiseerd.  

Grip Walk technologie 

De Grip Walk binding-skischoentechnologie  is twee jaar geleden door het Marker concern (Dalbelllo, K2, Marker bindingen, lkl ) geïntroduceerd. De reden was om het comfort en de veiligheid tijdens het lopen op skischoenen te vergroten. En dat is gelukt! De ISO-norm 9523 is inmiddels door alle grote merken erkend als vaste norm voor de toekomst. De gewone Alpinenorm (ISO 5355) blijft ook bestaan maar zal met name alleen voor raceskischoenen gebruikt worden.

Bij GripWalk skischoenen kunnen zowel de Alpine plaatjes als de Gripwalk zool gemonteerd worden. De hiel- en teenstukken van een GripWalk zool hebben meer grip door gebruik van een zachtere compound rubber in combinatie met een grover profiel. Ook hebben ze een rondere vorm (schommel) gekregen. Hierdoor loop je veel makkelijker op skischoenen. Bergaf lopen is hierdoor een stuk veiliger geworden omdat het risico op uitglijden een stuk verminderd is.

LET OP! Ga naar de specialist of naar ons om te checken of uw bindingen compatible zijn voor GripWalk. Als u een GripWalk zool heeft onder de skischoenen (herkenbaar aan het GripWalk logo) dan passen deze alleen in GripWalkbindingen. Maar ook als u dit jaar ski's koopt met GripWalk bindingen (en de kans is groot) en u heeft een Alpine zool dan moeten de bindingen door een specialist afgesteld worden! Dus ga niet zelf knutselen maar kom langs bij ons.

Veel skischoenen die dit jaar, en ook vorig jaar, geïntroduceerd zijn GripWalk geschikt. Met uitzondering van de race skischoenen. Zoals gezegd kunne onder GripWalk skischoenen ook de Alpinezool gemonteerd worden. Laat ook dit doen door Ons. Wij zijn GripWalk Gerectificeerd!

 

Atomic Hawx Ultra 110 S en 130 S beste skischoen


Review Atomic Hawx Ultra 110s of 130s (LV)

De Ultra-serie is 3 jaar geleden geïntroduceerd als lichtste skischoen ooit van Atomic. Er waren toen nog wat kinderziektes die inmiddels allang verholpen zijn. De komst van de Hawx Ultra serie heeft de skischoenmarkt flink opgeschud. Want voor smalle voeten was je aangewezen op de vaak Spartaanse race skischoenen. De een of twee weken dat je op skivakantie gaat wil je toch op zijn minst wat comfort. En niet iedere skiër is geschikt om wedstrijdschoenen te dragen.

Dit seizoen is de S achter de naam gekomen. Er zijn ook wat upgrades uitgevoerd zoals de vernieuwde binnenschoenen

Hoe steekt de Hawx Ultra S technisch in elkaar?

De schachtuitlijning is super aan te passen. Zowel de voorwaartse hoek (forward lean) alsmede de zijwaartse hoek (naar binnen en buiten). Een goede uitlijning zorgt voor een goede stand op de ski’s en voorkomt zelfs voetklachten!  Laat dit wel doen door iemand die er verstand van heeft.

Het TRUE FLEX PU kunststof is zeer licht, kan makkelijk door verhitting bewerkt worden en is relatief temperatuurgelijk waardoor de stijfheid onder alle weersomstandigheden bijna gelijk is. Maar let wel op, even te lang in de oven of op te hoge temperatuur bakken en ze zijn total loss! Het kunststof wordt en blijft dan slap. En geloof me dat komt vaker voor dan je denkt.

De ENERGY BACKBONE aan de achterkant van de schacht zorgt voor een optimale en directe krachtstransmissie.

De 110 S heeft een GOLD LINER dit is de op een na beste binnenschoen van Atomic binnen de Hawx series en de 130 heeft de iets stijvere PLATINUM LINER. De speciale foams in de binnenschoen passen zich continue aan op de voeten. Eventueel kan deze al voorgevormd worden door ze te verwarmen. Echter dit is niet noodzakelijk en doe dit alleen om ruimte winnen. Door zijn hogere schacht is de Hawx Ultra zeer geschikt voor de wat langere onderbenen. 

Wat biedt de Hawx Ultra S?

Een vederlichte skischoen met topprestaties op de piste. Maar ook zeker in de back country staat de Hawx Ultra zijn mannetje (of vrouwtje) De Hawx Ultra is zelfs zo licht dat skiën, lopen (en zelfs rennen) een feest is! Verder is de Hawx Ultra in de 100 ook geschikt voor de wat mindere en lichtere goden op de piste. En dat is vrij uniek voor zo een smalle skischoen. Maar vergis je niet in de Hawx Ultra want hij biedt geweldige prestaties op de piste.

De 110 S versie sluit het meeste aan bij de gemiddelde maar wel sportieve en goede Nederlandse skiër. De 130 kan je kopen als je techniek heel goed is en je knoeperhard wil gaan. 
Bekijk hier onze collectie van Atomic

Nodiva Pro Machine 110 en 130


Review Nordica Pro machine (LV)

De Pro machine serie is dit jaar nieuw en wat een indruk maakten de skischoenen op de ISPO in München (de grootste inkoopbeurs voor wintersport). De eerste laag volume skischoen voor de consument van Nordica heeft (te) lang op zich laten wachten maar het resultaat is een gestroomlijnde stoere piste carver.

Red dot award

Nordica heeft voor de Pro machine het prestigieuze Red Dot award gekregen. Deze awards worden toegekend aan producten met mooi design gekoppeld aan innovatie.

Hoe steekt de Nordica Pro Machine technisch in elkaar?

Het belangrijkste is om te weten dat Nordica door gebruik van het TRI FORCE MATRIX FRAME de skischoenen aanzienlijk lichter hebben gemaakt. Deze technologie zorgt tevens voor een betere krachtstransmissie. In de overlap is juist weer zachter plastic gebruikt zodat je makkelijker in de schoen komt.

De ISOTHERM 3D CORK FIT R LACED (alleen in de 120 en 130) binnenschoen is voorzien van een veter en heeft kurk rondom het enkelgedeelte voor een betere isolatie en meer hielfixatie. Alleen de 110 versie in de serie heeft een andere binnenschoen welke iets zachter en comfortabeler is (ook de prijs).

De Pro Machine 130 (GW) en 120  (GW) is op de zool voorzien van een GRIP WALK systeem. De vorm, het rubber en de groeven zijn ontwikkeld met Michelin samen. Dit alles zorgt voor veel comfort en grip tijdens het lopen. Mochten je bindingen nog niet geschikt zijn voor Grip Walk dan zitten er in de doos nog een paar traditionele hak en steenstukken. De 120 en 110 versie zijn Grip Walk compatible en kan je de GW hak en teenstukken erbij kopen indien gewenst.

De INFRARED technologie (alleen bij de 120 en 130) behelst een makkelijker te verwarmen kunststof aan de zijkanten van de schaal bij de voorvoet. Heb je bijvoorbeeld nog net iets meer ruimte nodig aan de zijkanten van de voet dan kan een bootfitter die in een oogwenk creëren.

Wat biedt de Nordica Pro machine series?

Een skischoen die zeer nauw om de voeten sluit en met veel precisie skiet. De 130(GW)  kan je zelfs qua gevoel met een race skischoen vergelijken. En is dus alleen geschikt voor skiërs met veel techniek. De gemiddelde en niet al te zware Nederlandse skiër met een wat krapper budget vindt in de 110 een uitstekende partner om dagenlang met veel comfort van de pistes af te knallen. Bekijk hier onze collectie van Nordica

 

Atomic Hawx Prime 130 S Prime 110 S

Review Atomic Hawx Prime S 130/110

Ik heb inmiddels het voorrecht gehad om ruim een maand met deze nagelnieuwe topper van Atomic te werken en moet zeggen dat deze qua pasvorm én comfort alle vorige modellen van de Hawx Prime overstijgt. Natuurlijk zal deze niet bij iedere voet passen en zal je hem daardoor wel in een skiwinkel moeten aantrekken. Maar Atomic makes skiboots great again! De Hawx Prime S in zowel de 110 en de 130 zijn vederlicht. Nog niet zo licht als de het laagvolume broertje de Ultra maar het scheelt niet veel. De Fit voelt stevig rond de voet aan van zowel de 110 als de 130. Alhoewel de 130 een steviger foam heeft. Aantrekken van beide versies gaat heel erg makkelijk en voelt zacht, vooral bij de 130 stijfheid is dat een unicum. 

Hoe steekt de Hawx S 130/110 technisch in elkaar?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de Hawx S 2019 geen GripWalk zool (ISO 9253) heeft meegekregen en dat is misschien wel jammer of toch ook niet. De Hawx S heeft nog de gebruikelijke standaard Alpinezool ISO 5355. Meer over GripWalk zolen vindt je bij de intro van deze blog.

Maar niet getreurd, de Hawx Prime S heeft meer dan genoeg te bieden. Wat dacht je van zijn superlichte en revoluitonaire PRO LITE constructie schaal gemaakt van !!!TruFlex Poly-Urethaan. Dit soort spectaculaire technische benamingen komen steeds meer voor (bijv. PowerShell (K2), TRI FORCE MATRIX (Nordica). Het houdt in dat de schaal dunner is op plekken waar het niet nodig is en versterkt waar wel nodig. Een soort zoals The Matrix maar dan voor op de piste. 

De TruFlex kunststoftechnologie zorgt ervoor dat de Hawx Prime S temperatuurgelijk is. Dus niet zoals de ouderwetse PU skischoenen die van beton zijn bij -20 en zo slap als een vaatdoek bij +20. Er wordt gefluisterd dat je er buckelpiste mee  in de Sahara mee kan skiën. Maar dat is een gerucht.

De Energy backbone zorgt zoals gebruikelijk voor een progressieve flex dat betekent de skischoenen   steeds stijver worden naarmate je er meer in gaat hangen. Dit voorkomt het compleet doorbuigen van de skischoenen waardoor je controle verliest.

De 110 heeft een totaal vernieuwde schaalspecifieke  Gold liner binnenschoen gekregen en de 130 de iets stijvere Platinum liner.  Beide voorzien van thinsulate isolatie wat voor een aangename temperatuur zorgt.

Wat biedt de Hawx 130 s en 110 s?

Eigenlijk alles wat een moderne skischoen nodig heeft. Met uitzondering dan van een GripWalk zool. De out-of-the box fit is zo goed dat er soms hoogstens een kleine lokale aanpassing nodig is om de perfecte skischoen op maat te hebben. Ze kunnen gebakken worden maar een oven gebruiken wij alleen als het hoogst noodzakelijk is. Immers je wilt niet teveel ruimte krijgen daarom zijn on-spot stretches met ons nieuwste bootfit apparaat van (jawel) Fischer heel effectief en snel! Ga voor de 110 S als je denkt dat je een goede skiër bent en de 130 S als je echt een goede skiër bent

 

K2 Recon 120 LV en Recon 130 MV


Review K2 Recon 120 en 130 (MV)

Maakt je borst maar nat! Ook K2 komt met een hypermoderne ultralichte skischoen dit seizoen. En dat is vrij uniek. Deze medium volume skischoen is een geweldig comfortabele en toch ferme ALL MOUNTAIN skischoen. De K2 Recon komt in een 100, 120, 120 heat (met verwarmde binnenschoen) en een 130 versie. 

Hoe steekt de K2 Recon technisch in elkaar?

Zijn lichtheid heeft de Recon te danken aan de POWERSHELL technologie. Met het gebruik van 4 verschillende hardheden TPU’s (thermoplastisch PU kunststof) en verschillende wanddiktes van de schaal wordt het gewicht aanzienlijk gereduceerd zonder concessies te doen aan de prestaties. De harde TPU’s zijn geplaatst op de plekken waar de meeste stijfheid nodig is, zoals de onderkant en achterkant van de skischoen, en de zachtere waar comfort gewenst is zoals bij de instep.

Thermoplastisch PU kunststof is makkelijk en snel te verwarmen en aan te passen. Zowel lokaal met een heat gun of in een oven. Tevens heeft TPU minder of geen last van een Memory effect.

De FUSION SPYNE is een met hardere kunststof geïnjecteerd gedeelte aan de achterkant van de schacht. Dit zorgt voor een optimale en responsieve voorwaartse flex en extra stijfheid aan de zijkant voor betere en directere kantengrip.

De binnenschoen is van ULTRALON en komt bij Intuition vandaan. Ultralon is een EVA kunsstof welke zich door verhitting compleet aanpast aan de voeten en onderbeen. Daarbij is het een van de meest isolerende en dus warmste kunststoffen voor een binnenschoen.

De binnenschoenen van de 120 en 130 versie komen met een zeer goede Power strap. Deze Powerstrap kan je door de speciale gesp zeer goed en gedoceerd vastzetten rond de kuit en scheen. Dit zou eigenlijk verplichte kost voor elke skischoen moeten zijn!

Wat biedt de K2 Recon?

Heel veel comfort! Met de Recon worden je voeten van ‘s ochtends vroeg tot de liften sluiten verwend. K2 is een oerdegelijk merk en dat is ook terug te vinden in de skischoenen. De Recon 130 is voor een zeer goede all round skiër. Terwijl de 100 een gemiddelde skiër uitstekend bedient. Bekijk hier onze collectie van K2.

Salomon X pro 110 en 120

Review Salomon X-Pro 110-120 (2019)

De X-pro voor 2019 is een stuk lichter geworden! En zo volgt deze topper de trend. De goede pasvorm blijft hetzelfde en maakt dat deze skischoen geschikt is voor een hoop voeten die een medium volume hebben mits een niet al te hoge wreef.

Hoe steekt de X Pro 110 of 120 technisch in elkaar?

Allereerst heeft de niewe X Pro ook weer een OVERSIZED PIVOT (scharnier van schaal en schacht)) voor een effectieve krachtsoverbrenging. Maar belangrijk is dat de nieuwe XPro een verbeterde rebound (terugvering) heeft en een dynamischer flex. Je kan zeggen hij voelt levendiger aan dan zijn voorganger. De X Pro dankt zijn lichte gewicht aan lichter materiaal in de schaal en binnenschoen. De 110 heeft een 360° CUSTOM SHELL. Dit betekent dat zowel schacht als schaal door verhitting aan te passen is. Ook is het PU kunststof van de Custom Shell verbeterd. Waardoor het iets soepeler wordt na verhitting dan de oude Custom Shell. Verder heeft de X Pro 2019 een verbeterde MY CUSTOM FIT 3d binnenschoen. Met iets meer ruimte door de stretched toe box.

Wat biedt de X Pro 110 (2019)?

De pasvorm is bijna als vanouds en zo niet beter, dus erg goed. Vooral bij de tenen voelt hij beter en minder krap aan. Het is een echte moderne en lichte skischoen die nog jaren meegaat. De X Pro gaat hel veel skiërs in alle soorten maten veel plezier bieden. De verwachting is dat het een echte topseller wordt.
Bekijk hier onze collectie van Salomon

Salomon S Max 110 en 130 carbon 2019


Review Salomon S/Max Carbon

Deze compleet nieuwe state-of-the-art skischoenen zijn een lust voor het oog. Salomon is 3 jaar bezig geweest om deze raspaardjes op de markt te brengen. Geloof me de 130 is echt superstijf maar oh zo comfortabel. De schacht is lekker hoog en bij het aantrekken wordt je voet gewoon vastgezogen. De 110 is uiteindelijk voor de meeste (goede) NL skiërs geschikt. Ben je al race skischoenen gewend dan ga je natuurlijk voor de 130 met carbon inserts in de schaal. De HD custom shell is in handen van een goede bootfitter fantastisch aan te passen. De seamless binnenschoen is naadloos en dat voel je ook!

Fischer RC 4 Curve 130 2019

 

Review Fischer RC 4 Curve 130 pbv & 130 vf

De RC 4 curve 130 is vorig seizoen door Fischer gepresenteerd als de ultieme skischoen voor bootfitters. Inmiddels heb ik daardoor genoeg tijd gehad om alle mogelijkheden te ontdekken. En dat is veel! Van voor naar achteren en van onder naar boven het is allemaal aan  te passen. Maar dat maken de skischoenen ook kwetsbaar. Immers je moet wel een goede bootfitter hiervoor hebben die weet wat hij doet.

Hoe steekt de X RC 4 Curve 130 technisch in elkaar?

Allereerst heeft deze Fischer skischoen natuurlijk een vacuümschaal & technologie gekregen. De 130 is er in een vacuüm full fit versie en in een PBV (powered by vacuüm) uitvoering. Het enige verschil hiertussen, is behoudens de prijs, dat de schacht van de 130 niet van Vacuplast is. In stijfheid maakt dat geen verschil. Een vacuplast schacht zou wel voor de uitlijning iets kunnen uitmaken ware het niet dat de schacht van de curve standaard al heel goed uit te lijnen is door de dubbele canting schroeven. Tevens kan de hellingshoek van de schacht optimaal afgesteld worden door bijgeleverde inserts. Ook kan de schacht met bijgeleverde inserts iets gedraaid worden zodat de stijfheid gereguleerd kan worden.

Het bootboard (dit ligt onder de binnenschoen) is voorzien van markeringen zodat je deze exact op de millimeter af kunt slijpen. Deze bootfittechniek wordt gebruikt als er meer ruimte bovenop de voet gecreëerd dient te worden.

Wat biedt de RC 4 Curv 130?

De Curv serie heeft een heel mooie pasvorm waarover het algemeen redelijk veel voeten in kunnen. Het volume zweeft ergens tussen laag en medium. Er is plenty of ruimte voor de voorvoet of anders is er nog genoeg voorvoetruimte te creëren.

De binnenschoen is voorzien van een afneembare spoiler aan de achterzijde en de tong kan naar voren en achteren verschoven worden door een klittenband mechanisme. Dit heeft een zeer positief effect op de hielfixatie.

De Curve serie is opgenomen in de categorie race van Fischer. Daarmee gezegd dat de Curve serie gemaakt is voor de betere lattenbijters onder ons is. Voor wie carven een eitje is.

 

Dahu Monsieur Ed en Dark Night

 

Dahu

Dahu skischoenen nemen een bijzondere plaats in op de skischoenenmarkt. Veel mensen in Nederland staan nog sceptisch tegenover dit concept. Want wat de boer niet kent... Daarbij zweven er nog verouderde reviews over het internet. De Dahu skischoenen zijn te soepel, te zwaar, moeilijk aan en uit te doen et cetera.

Wij werken nu twee maanden met uitsluitend de 2019 modellen (want vorig jaar waren ze bij ons uitverkocht) en ze bevallen ons uitstekend. We verkopen dit jaar zelfs meer damesmodellen zoals de Miss A of Miss Suzy en dat is niet zo gek. Want dames zijn op meer opzoek naar comfort tijdens het skieen dan heren. Heren zoeken meer naar prestatie en denken dat Dahu dit niet kan leveren. Echter het tegendeel is waar. Neem bijvoorbeeld de Hades. Je moet van hele goede (race) huize komen om met deze skischoen te kunnen skiën. Voor de Nederlandse prestatie skiër is daarom de Monsieur Ed of de Dark Night het meest geschikt.

Dahu Monsieur Ed & Dark Night

De Monsieur Ed is wereldwijd het populairste en meestverkochte model van Dahu en heeft een slanker design dan de Dark Night. De Dark Night is dus geschikt voor de wat bredere voet en kuit. Alle 2019 versies van Dahu hebben een ankle free design gekregen. Tot vorig jaar zaten er nog ronde kunststof ringetjes op de softboot om ervoor te zorgen dat de softboot in deze zone beter op zijn plaats bleef. Echter door een verbeterde constructie van zowel softboot als frame is dit overbodig geworden en zijn de enkels echt vrij. Ook op cruciale plekken is het frame open zoals aan de zijkanten voor de voorvoet om daar geen druk te veroorzaken.

Gewicht en lopen

De Monsieur Ed en in zekere mate ook de Dark Night voelen met frame toch heel erg licht aan de voeten. Ook met frame loopt hij beter en makkelijker dan veel andere schalen skischoenen. Maar ja waarom zou je met frame lopen? Je loopt gewoon met de softbootlaarzen. Er zit wel een kleine hoek in gemaakt maar dat went snel en naarmate de laars meer gedragen wordt voel je het al niet meer.

Aan- en uittrekken

Het in en uitstappen gaat als je het de eerste paar keer doet een beetje stroef. Wij hebben daarvoor een mooie truc om het gelijk makkelijker te maken. Natuurlijk moet je er even mee leren werken maar dat staat niet in verhouding met het ongelooflijke comfort van de Dahu's.

Comfort en prestatie

Hier komen we bij de cruciale USP's van de Dahu skischoenen. Namelijk comfort én prestatie. Als je wel een eens week op goedpassende snowboardschoenen ben wezen snowboarden dan weet je hoe comfortabel softboots zijn. Je krijgt gelijk heimwee naar je SB schoenen als je daarna weer eens gaat skiën.

Pijnlijke of gevoelige voeten

Dahu skischoenen kunnen daarom ook uitermate comfortabel zijn voor skiërs met gevoelige voeten, enkels, kuiten, schenen of (hoge)wreven. Immers er is geen clip te bekennen op voorvoet die bloedvaten of zenuwen af kunnen knellen. De enkel zit vrij en de softboots voelen zacht en warm en hebben door het vetersysteem een heel gelijkmatige drukverdeling. Hierdoor krijgen pijn en klachten tijdens het skiën geen kans. De softboots hebben natuurlijk wel een bepaalde van stugheid en zullen een beetje ingeskied of ingelopen moeten worden. Wij kunnen dit proces echter op een paar manieren versnellen indien dit nodig voor je is.

Niet voor iedereen?

Een Dahu skischoen kan ook niet geschikt voor je zijn en dat is gewoon eerlijke praat. Wij laten je daarom vaak Dahu's vergelijken met andere conventionele skischoenen.

Ook voor dames

Voor de dames met de bredere kuit of voet adviseren wij de Miss A, en voor de prestatie skiester of slankere voeten of onderbenen de miss Suzie. Koude voeten zijn verleden tijd door de zeer goed geïsoleerde softboots. Ja, er zit zelfs kurk als eindlaag op de binnenzool. Ook als je medische aandoeningen hebt zoals het fenomeen van Raynaud kunnen de schoenen een uitkomst zijn.

Dahu skischoenen kopen

Als je Dahu skischoenen wilt kopen dan ben je bij ons welkom. Want ervaring met het adviseren, verkopen en skiklaar maken van Dahu skischoenen is erg belangrijk.

Bekijk onze collectie hier of vindt meer informatie op deze pagina.

Maak een afspraak met onze bootfitter om deze skischoenen te proberen. Bel 0182 514 770 of mail naar [email protected]

 

Gerelateerde pagina's:

Wat zijn skischoenen op maat?

Wat kosten skischoenen op maat?

Pijn en klachten bij skischoenen

Collectie herenskischoenen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Skischoenen op maat?
Bel 0182 514770 voor een afspraak
Nu ook zwemkleding en zwembrillen