Boek een Skibootfit
Persoonlijk & deskundig advies
Skischoenen op maat?
Bel 0182 514770 voor een afspraak
Nu ook zwemkleding en zwembrillen

JOIN THE SKIBOOT REVOLUTION

Dahu skischoenen met softboot

 

Dahu (& APEX) skischoenen hebben een nieuwe revolutie voor skischoenen teweeggebracht. Namelijk een geavanceerd softbootsysteem waardoor ook skiërs eindelijk het comfort kunnen ervaren waar snowboarders al 30 jaar van hebben genoten.


Zacht, comfortabel, sportief en precies

De skischoenen van Dahu bestaan uit een los frame waar je met een soort stevige maar comfortabele motorlaarzen instapt en het frame dicht klikt. De softboot wordt met een dual vetersysteem vast rond de voet en enkel getrokken. Hierdoor wordt al een groot probleem opgelost namelijk heellift.

Hoge wreef? Geen probleem!

Doordat er geen clip of buckle direct bovenop de wreef zit zoals bij de klassieke skischoen worden zenuwen en bloedbanen op deze plek niet afgekneld. Mensen met hoge wreven hebben hierdoor traditioneel altijd veel problemen met de gewone skischoenen . Immers: dove, dode of tintelende voeten worden vaak door een knellende wreef veroorzaakt.

Smalle onderbenen? Geen probleem!

Dahu heeft zowel bredere als smallere modellen. In principe is er een Dahu voor iedere type voet. Doordat er veters gebruikt worden kan je de softboot goed om de schenen en kuiten sluiten. Shin Bang (pijnlijk botsen van scheenbeen) is daarom uitgesloten. Ook als je een bijvoorbeeld een relatief grote maat hebt in combinatie met smallere onderbenen dan kan een Dahu je uit de problemen halen.

Gevoelige voeten? Geen probleem

Overgevoelig voeten voelen zich fijn in Dahu skischoenen. De druk spits zich namelijk niet op 3 of 4 bevestigingspunten toe zoals bij de traditionele schnallenschoen. De voeten worden heel gelijkmatig omsloten in de softbootlaars. Waardoor de voeten totaal niet afgekneld worden.

Altijd koude voeten? Geen probleem!

Heb je altijd koude voeten in welke skischoen je ook draagt? De Dahu softboots bestaat maar liefst uit 8 lagen. Daardoor biedt de laars een aangenaam comfort en uitstekende isolatie. Softboot skischoenen adviseren wij dan ook bijvoorbeeld aan mensen met medische aandoeningen zoals het syndroom van Raynaud of als de doorbloeding van de voeten niet helemaal goed functioneert.

Uitstekende enkelbotten? Geen probleem!

Ook het comfort rond de enkels voelt heel goed aan. Ook hier ervaar je een fijn gevoel en goede pocketing in de enkelzone.

En hoe skiën ze?

Zelfs met de goedkoopste in de serie is de canting spot on. Het contact met de ski is optimaal en zo niet veel beter dan een niet goed passende schnallenskischoen. In ieder geval zijn doen ze op zijn minst niet onder voor skischoenen met hogere flexwaarden.

Is er dan nog een nadeel? Ten eerste kunnen de prijzen tussen de 500 en 700 euro potentiële kopers afschrikken. Ook het in- en uitstappen vereist wat oefening. Maar hey, heb je ooit wel eens een snowboarder horen klagen over zijn schoenen?

Nog een geheim, er zijn ook 2 series die ook in halve maten verkrijgbaar zijn in onze skishop. Ideaal als je altijd tussen de maten in zweeft. Want skischoenen worden tot nog toe alleen in hele maten gemaakt!

Wilt u een afspraak met onze bootfitter maken om ze vrijblijvend eens te passen? Bel gelijk naar 0182 514 770. Of mail: [email protected]

BEKIJK ONZE COLLECTIE...

 

 

Dahu Numero 7 softboot skischoen

   

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Persoonlijk & deskundig advies
Skischoenen op maat?
Bel 0182 514770 voor een afspraak
Nu ook zwemkleding en zwembrillen