De beste spin & controle snaren top 5

Sla harder, preciezer en fijner met deze super controle & spinsnaren. 

Polysnaren waren de eerste generatie in dit soort snaren en werden gebruikt door snarenveters en hardhitters. Deze snaren worden nog steeds gebruikt door veel thuisbespanners omdat deze heel goedkoop zijn. Het nadeel is echter dat ze erg stug en dood aanvoelen. Daardoor hebben ze geen goede pocketing. Het is de nachtmerrie voor iedere tennisarm.

Wij bespannen hierom in plaats van de polysnaren uitsluitend met co-polysnaren. Dit type snaar bevat namelijk allerlei toegevoegde technologieën en additieven. Dit is per fabrikant verschillend. Hierdoor voelt een co-polysnaar snaar levendig aan en bespeelbaar met behoud van controle.

Nummer 1 Babolat RPM Blast

Een begrip onder de spinsnaren. Sterke en dynamische snaar met veel power en gevoel. Doordat de bal langer in het frame blijft (pocketing) vertrekt hij harder en sneller. Snaar heeft een octanal hoekige structuur voor meer spin. In vergelijking met andere co-polysnaren heeft de RPM Blast meer gevoel. Uitstekende snaar voor “Big hitters” die met veel spin spelen. In hybride combinatie met een comfortsnaar ook geschikt voor de gevoelsspeler die veel sliced.

De snaar van onder andere Rafael Nadal, Stan Wawrinka en  Wilfried Tsonga, Eugenie Bouchard & Agnieszka Radwanska . Topper!!

Uw racket compleet bespannen met de RPM kost 24,95 

Nummer 2 Solinco Tour Bite

De Solinco Tour Bite is door het toonaangevende Saitenforum al drie jaar achter elkaar verkozen tot spinsnaar van het jaar. Het is een echte topper hij is soepel en sterk, behoudt lang zijn spanning, hersteld snel en genereert extreem veel spin. Heeft een zeer hoge prijs/kwaliteitsverhouding. Als deze snaar er op een juiste manier ingezet wordt met een goede bespanmachine en een ervaren bespanner staat niets meer in de weg om een superpot te spelen.

De Solinco Tour Bite wordt vanwege zijn prijs/kwaliteitsverhouding veel gebruikt door top junior spelers in Amerika. Maar ook bijvoorbeeld door Ana Ivanovic.

Uw racket compleet bespannen met de Tour Bite kost bij ons 24,95

Nummer 3 Yonex Polytour Pro

De Yonex Poly tour pro is in zijn eerste jaar gekroond tot beste polysnaar. Ontwikkeld en gemaakt in Japan. Deze zeer moderne polysnaar blinkt uit in alles. Is duurzaam, speelt lekker,  genereerd zeer veel spin, behoudt lang zijn spanning en heeft een hoge response. De Poly tour pro voelt lekker “crispy” (krokant) en behoudt deze langer dan andere Poly’s. Door zijn lagere power level is het makkelijker om een snelle swing te maken en de bal vol met spin te laden.

Kortom een echte fijne snaar voor elke speler. Snaar van onder andere Maria Kirilenko, Nick Kyrgios, Heather Watson & Martina Hingis

Uw racket compleet bespannen met de Poly Tour Pro kost 22,95

Nummer 4 Luxilon Big Banger 4 G

Na twee jaar tweaken aan de moleculaire structuur heeft Luxilon het voor elkaar te krijgen om een snaar te produceren die lang zijn spanning behoud en ook nog duurzaam is. De collectie van Luxilon Big Banger tennissnaren zijn van uitzonderlijk niveau. Nadeel is altijd de relatief hoge prijs (anders had deze snaar nog hoger gestaan). Zo is dat ook met de komst van de Big Banger 4G. Maar wat je ervoor terugkrijgt is niet mis.

De 4G kan namelijk een bal zeer goed plaatsen, dus qua controle zit het zeker wel snor. Daarnaast geeft de 4G al bij een vlakke slag veel rotatie mee aan de bal. Een spinspeler zal verbaasd staan van dit spingeweld. Hierdoor vallen de ballen mooi binnen de lijnen. Het comfort van de 4g is zeer hoog en dus vriendelijk en minder vermoeiend voor de arm.  Qua duurzaamheid zit het ook wel goed!

Als je bereid bent om iets meer te betalen voor je bespanning dan is de Big Banger 4G een absolute topper! Deze snaar wordt onder andere gebruikt door Serena en Venus Williams, Milos Raonic, Kei Nishikori.

Uw racket compleet bespannen met de Luxilon 4G kost 22,95

5 Dunlop Black Widow

De Dunlop Black Widow is inmiddels al zeer geliefd onder een grote schare tennissers. Door zijn prijs/kwaliteitsverhouding behoort de Black Widow tot de populairste spinsnaren. Het voordeel van de Black Widow is dat hij zeer speelbaar is. Eigenlijk zeer soepel te noemen voor een spinsnaar. Heeft een hoekige scherpe structuur waardoor de Black Widow veel grip (bite) op bal heeft. Wil je meer controle dan kan je de Black Widow 2 kg strakker bespannen.

Hybrid power

Ook gebruiken wij de Black Widow zeer veel als hybride lengtesnaar. In combinatie met een comfortsnaar in de breedte, zoals de Wilson Sensation, heb je echt een hele fijne combi!

Deze bespanning kost bij ons 22,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *