Bel voor een afspraak 0182 514 770
De beste sportproducten op maat
Nr 1 sportspeciaalzaak in Gouda en omgeving
Eerlijk en persoonlijk advies

Hoe meten wij u de perfecte skischoen aan?

 

ALTIJD DESKUNDIG EN EERLIJK ADVIES

Zonder goed advies is het tegenwoordig bijna niet meer mogelijk om een paar goed passende skischoenen te kopen. Skischoenen aanpassen en op maat maken is verworden tot een wetenschap.

Onze ervaren Master Bootfitter zal u met plezier de beste skischoenen aan te meten. Met gebruikmaking van de modernste materialen & technieken in combinatie met jarenlange ervaring krijgt u de perfecte skischoenen (op maat).

Onze leukste feedback is vaak: “Ik wist niet dat ik kon skiën”

WAT KUNT U VERWACHTEN?

Hier volgt een beknopt overzicht van het proces voor úw nieuwe skischoenen op maat.

Stap 1
Masterfit bootfitassessment (beoordeling). Dit bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Uw persoonlijke informatie (skistijl, niveau, eventuele klachten of fysische beperkingen)
  • Voetmeting (breedte, lengte, hoogte voetboog)
  • Voetanalyse (o.a. dorsale flexie, voetflexibiliteit, voetvorm)
  • Standanalyse van onderbeen/knieën
  • Evaluatie

Stap 2
Aan de hand van deze gegevens geven wij u eerst advies over de mogelijkheden van custom inlegzooltjes. De standaard inlegzooltjes voldoen meestal niet omdat ze uw voet niet genoeg ondersteunen tijdens het skiën. Uw voeten staan immers de hele dag in een gefixeerde (vaste) stand.

Stap 3
Daarna gaan we skischoenen passen. Hierbij doen wij altijd eerst een schaalmeting. Dit is een meting van uw voeten in alleen de skischoenschaal dus zonder binnenschoen. Als we denken dat de schaal goed bij uw voeten past gaan we ze nu met binnenschoen en uw zooltjes passen.

Stap 4
Indien er aanpassingen gelijk gedaan kunnen worden doen we dat. Of we gaan bijvoorbeeld uw skischoenen “Bakken”. Dit proces neemt meestal 20 minuten in beslag. Zo uw skischoenen zijn klaar.

Stap 5
Nu komt het belangrijkste van het proces. Na aankoop adviseren wij u deze te gaan testen op een indoorskibaan. Het liefst een met echte sneeuw (en dus koude) zoals bijvoorbeeld Snowworld Zoetermeer/Landgraaf of de Skidome in Den Haag en Rucphen. Tip: kijk ook eens naar de mogelijkheden bij alpincenter in Bottrop.

factor tijd

de beste skischoenen op maat te kopen of te laten maken is tijd een belangrijke factor. Onze ervaring is dat er meestal een periode van minimaal 2 á 3 weken nodig is. Wij hebben graag dat u er zelf na aankoop nog even mee gaat skiën op een indoorbaan nadat u ze gekocht heeft. Hierdoor kunnen we nog aanpassingen doen indien nodig. 

PARKEREN

Indien u op afspraak komt voor bijvoorbeeld skischoenen of skionderhoud bieden wij u de mogelijkheid om gratis te parkeren. Zie alles over parkeren bij onze FAQ/CONTACT sectie.

Parkeren bij afspraak skischoenen op maat

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bel voor een afspraak 0182 514 770
De beste sportproducten op maat
Nr 1 sportspeciaalzaak in Gouda en omgeving
Eerlijk en persoonlijk advies