HOUD JE HOOFD ERBIJ!

Het dragen van een skihelm bij het beoefenen van wintersporten is een verstandige keuze, omdat dit het risico en de ernst van bepaalde letsels aan het hoofd vermindert.

Naast een helm draagt een skibril of zonnebril met goede lenzen ook een groot deel bij aan uw veiligheid en dat van anderen op de piste. Met een lens aangepast aan het weertype ziet u veel beter. Vooral in situaties met weinig licht (Cat.1) zal het u verbazen hoeveel zicht u krijg met een lens voor dit weertype.

Het dragen van een veilige uitrusting is nog niet genoeg!

Inmiddels dragen gelukkig veruit de meeste pistegebruikers een helm. Een helm is echter geen garantie dat u niks kan gebeuren. Daarom moet iedereen de pisteregels in acht nemen en niet boven haar of zijn kunnen skiën en altijd in controle zijn. Wij hebben voor u wat essentiële en nuttige informatie over skihelmen op een rijtje gezet.

Wanneer moet u een skihelm vervangen?

Allereerst zijn we blij dat u al een skihelm draagt. Maar een skihelm moet net als alle andere type helmen op tijd vervangen worden voor een nieuw exemplaar. Helmen hebben maar een beperkte levensduur doordat ze gemaakt zijn van kunststoffen. Kunststoffen drogen uit en zijn gevoelige voor impact.

Door onze fabrikanten wordt in het algemeen geadviseerd om bij normaal gebruik een skihelm na 3 á 5 jaar te vervangen. De productiedatum van de helm staat aan de binnenkant van iedere helm op een sticker.

Er is echter een aantal grote factoren dat van invloed is op de beschermende eigenschappen!

  • Aantal dagen blootstelling van een helm aan weersomstandigheden
  • Blootstelling aan chemicaliën zoals zonnecremes, huidlotions of schoonmaakmiddelen
  • Onzorgvuldig gebruik met dragen en opbergen
  • Deukjes en opgelopen onzichtbare schade
  • Het soort skihelm: inmold, hardshell of soft shell
  • Pasvorm van de skihelm
  • Kwaliteit van de kunststoffen en het tegen impact beschermende foam

Maar ja, wij Nederlanders gaan maar een of twee weekjes per jaar skiën én zijn meestal zuinig op onze spullen. Hoe zit dat dan? Wij adviseren om conservatief hierin te zijn en kijk goed naar de productiedatum en staat van de helm. Een niet goedpassende skihelm moet ongeacht de staat altijd vervangen worden.

Een goedpassende skihelm kopen

Een niet goedpassende helm is onveilig en dus weggegooid geld. Zonde want dat hoeft niet. Wij bij VS-sport hebben praktisch voor ieder type en vorm hoofd een skihelm. Al bij de inkoop houden we er rekening mee dat iedereen anders is ook qua behoeftes en wensen. Een goedpassende skihelm hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij houden dus ook zeker rekening met uw budget indien dit mogelijk is.

Meten is weten

Om u te voorzien van de beste skihelm meten wij eerst altijd uw hoofdomtrek op. Verder kijken we naar de vorm van uw hoofd en maken een selectie op basis van deze gegevens. Bij het passen letten wij op verschillende dingen die van invloed zijn op de pasvorm. Zoals een schuivende helm, teveel spaties op bepaalde plekken, drukplekken etc. Kortom bij ons bent u gegarandeerd van de beste skihelm voor u!