Altijd deskundig en eerlijk advies
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0182 514770
Professionele voetanalyse en voetmetingen
Ook op afspraak

Hardloopschoenen kopen? Waar moet je opletten

Een paar hardloopschoenen is niet moeilijk. Wél de juiste hardloopschoenen. Alles moet kloppen. Van pasvorm tot maat maar bovenal ook het goede type.

Bij VS-sport helpen wij u graag aan de juiste hardloopschoenen. Hardloopschoenen moeten zowel passen bij uw persoonlijke kenmerken (trainingsintensiteit, ambities, techniek) alsmede fysieke kenmerken (Gewicht, lengte, loopstijl).

Met goed aangemeten hardloopschoenen neemt de kans op blessures of klachten drastisch af. Uw motivatie krijgt gegarandeerd een boost met fijne schoenen.

STAAT U GOED OP DE ZOOL?

Staat u centraal op uw hardloopschoenen? De vorm van de zool is hierbij cruciaal. Hiernaast ziet u 3 types: recht, semi gebogen & geheel gebogen. Voordelen bij een passende zoolvorm: betere afwikkeling, meer demping, geen druk op zijkanten van de voet.

PASSEN DE HARDLOOPSCHOENEN BIJ UW GEWICHT EN TECHNIEK?

Er zijn onnoemlijk veel soorten hardloopschoenen. Maar welke zijn nu geschikt voor uw gewicht in combinatie met uw looptechniek? Er zijn namelijk “zware en lichte “lopers. Hoe ben je bijvoorbeeld technisch onderlegd of heb je van nature een zware of lichte  tred? Wij helpen u met de keuze.

WELKE MANIER VAN AFWIKKELEN HEEFT U?

Bijna iedere hardloper heeft zijn eigen manier van afwikkelen. Het is dus wenselijk om een hardloopschoen te kopen die past bij uw natuurlijke of aangeleerde afroltechniek. Er zijn 3 afwikkelstijlen: landingsgerelateerd (hak, middenvoet of voorvoet), techniekgerelateerd (geschoold, natural born, zwaar of licht) & pronatie-gerelateerd (normale, onder- of overpronatie). Wij analyseren voor u!

ZIJN ER NOG MEER KENMERKEN AAN UW VOETEN?

Er is geen enkele voet hetzelfde. Voeten kampen soms met erfelijke probleempjes zoals een Hallux Valgus of een zesde teen. Maar misschien zijn uw voeten wel heel rigide of juist heel slap. Onze goede voetanalyse  brengt daarbij uitkomst.

WAT KOSTEN EEN PAAR HARDLOOPSCHOENEN OP MAAT?

De prijs voor (goede) heren hardloopschoenen is zo 130-160 euro. Voor dameshardloopschoenen is dat 110,-. Uiteraard hebben wij ook wel eens aanbiedingen. Voor onze complete voet- en loopanalyse t.w.v. 35 euro hoeft u niet te betalen bij aankoop hardloopschoenen.

Lees meer
Lees minder
Hoe lang gaan hardloopschoenen mee?

Hoe lang gaan hardloopschoenen mee?

Aankooptips hardloopschoenen

Aankooptips hardloopschoenen

Welke hardloopschoenen?

Welke hardloopschoenen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Altijd deskundig en eerlijk advies
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0182 514770
Professionele voetanalyse en voetmetingen
Ook op afspraak