Goed op weg met VS Sport

Er komen tegenwoordig steeds meer soorten hardloopschoenen op de markt. Dat maakt het kopen van hardloopschoenen zonder goed advies een kansloze missie. Op deze pagina geven we een overzicht van soorten hardloopschoenen waar je uit kunt kiezen.

Neutrale hardloopschoenen

Hebben geen technieken in de zool ingebouwd voor geleiding of ondersteuning. Hierdoor profiteer je van een maximale demping. Neutrale hardloopschoenen zijn geschikt voor lopers met een normaal afwikkelende of supinerende voet (voet wikkelt over de buitenkant af). Tevens zijn ze geschikt voor voeten die moeilijker afwikkelen door bijvoorbeeld kortere hielpezen of voeten die bijvoorbeeld door een kwetsuur of operatie minder flexibel zijn.

Guidance (geleidende) hardloopschoenen

Guidance hardloopschoenen hebben, in tegen stelling tot supportive hardloopschoenen, een kleiner anti-pronatieblok of een minder corrigerende antipronatietecniek. En zijn dus geschikt voor de licht pronerende niet al te zware hardloper. Wanneer de voeten moe worden neemt de pronatie toe. De Guidance hardloopschoen zorgt er dan voor dat tijdens de afwikkeling de voeten niet over gaan proneren.

Supportive hardloopschoenen

Ondersteunende onderdelen of blokken aan de binnenkant van de zool ingebouwd. Voor een betere ondersteuning bij het afwikkelen als de voet moe wordt en naar binnen valt tijdens de afwikkelfase. Geschikt dus voor een overpronerende (naar binnen vallende) voet.

Wedstrijd hardloopschoenen

Wedstrijd of wegracehardloopschoenen zijn een stuk lichter dan trainingsschoenen. Ze geven het gevoel dat je minder schoen aan je voeten hebt. Ze lopen en zijn dus lichter met als gevolg dat je mider energie kwijt bent met name op de langere afstanden. Wedstrijd hardloopschoenen hebben meestal 4 of 6 mm drop.

Adidas Adizero Ubersonic 2 Clay heren tennisschoen

Trail hardloopschoenen

Hardloopschoenen met veel grip voor onverharde wegen in bijvoorbeeld bossen, bergen, heides of andere natuurilijke ondergronden. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze trail hardloopschoenen.

City trailhardloopschoenen

De zogenaamde door-to-door hardloopschoenen. Deze schoenen zijn geschikt als je circa 60% op verharde en 40% op onverharde wegen hardloopt. Ze hbeen een minder grof profiel en een hardere rubbersoort dan de gewone trailhardloopschoenen.

Natural running hardloopschoenen

Deze hardloopschoenen hebben 0 graden verloop in de zool. Dus de voorkant en is net zo hoog als de achterkant. Dit vereist meer en een andere looptechniek. Alsmede een lange gewenningsfase in de meeste gevallen.

Mud & obstacle run schoenen

Dit type hardloopschoenen komen nog maar weinig voor. Wij verkopen het merk INOV-8. Deze schoenen kenmerken zich door extreem veel grip in modder en hebben diverse aanpassingen om bijvoorbeeld touw te kunnen klimmen. Verder hebben ze een goede waterafvoer houden ze geen water vast en zijn ze licht van gewicht.