Het is al lang geen overbodige luxe meer om goede functionele hardloopsokken te dragen. Hardloopsokken van goede kwaliteit kunnen een wereld van verschil betekenen tijdens trainingen en wedstrijden. Nieuwe technologieën en materialen zorgen er vooral voor dat de voeten koel en droog blijven en goede ondersteuning geven. Hardloopsokken zijn na hardloopschoenen schoenen het belangrijkste onderdeel van je uitrusting!

5 voordelen van goede hardloopsokken

 

1. Betere Grip

Een betere grip zorgt ervoor dat de voeten meer kunnen ontspannen tijdens het lopen. Het voorkomt het zogeheten “klauwen” van de tenen. Daarbij zorgt een betere grip voor minder wrijving en het slippen van de voet in de hiel,

2. Minder risico op blaarvorming

Doordat de voeten minder wrijving te verduren hebben en de voeten koeler en droger blijven hebben blaren minder kans. Vooral bij de langere afstanden komt blaarvorming veelvuldig voor.

3. Goede vochtregulering

Het snel afvoeren van vocht heeft zeer positieve effecten op de temperatuur van de voeten tijdens het lopen. Hoe droger de voeten hoe minder het gaat broeien. Dit voorkomt het opzwellen van de voet en dat betekent dat de voeten minder snel moe worden.

4. Extra ondersteuning

Het ondersteunende effect van hardloopschoenen moet niet onderschat worden. De meeste goede hardloopsokken hebben verstevigde elastische banden ingebouwd. denk maar eens aan de X van X-socks. Falke heeft sinds kort de stabilizer wat werkt als een soort enkelkous. Vooral bij over- of onderpronerende voeten zorgt ondersteuning ervoor dat de enkelbanden minder belast worden.

5. Betere temperatuurregulering

We hebben het er al eerder over gehad, de temperatuur van de voeten heeft een groot effect op de conditie van de voeten tijdens het hardlopen. Het reguleren van de temperatuur wordt gedaan door het gebruiken van technische stoffen zoals bijvoorbeeld Coolmax X-tralife of er owrden luchtkanaaltjes ingeweven zoals X-socks dat doet bij zijn hardloopsokken.