Standanalyses, loopanalyses en voerdrukanalyses

Om tot een professioneel hardloopschoen- & wandelschoenadvies te komen doen wij voetmetingen, standanalyses, loopanalyses en voetdrukanalyses. 

Voetmeting & -analyse

Een precieze voetmeting en een anatomische analyse van uw voeten maakt het mogelijk om de juiste maat en leest voor uw schoenen te kiezen. Iedere voet is anders en verschilt  in lengte, breedte, volume en vorm. Verder kijken wij of er rekening gehouden moet worden met knobbels of verdikkingen (b.v. hallux valgus) op de voet of tenen. Dit kan door genetische oorzaak komen maar ook door het vaak dragen van (te) strak of slap schoeisel.

Standanalyse

Een analyse van onderbeen & enkel maakt samen een standanalyse. Vooral bij hardloopschoenen en skischoenen op maat is dit een cruciale factor met betrekking tot het type schoen,eventueel zooltjes of afstelling.  Er zijn 3 mogelijkheden voor zowel onderbeen als enkel: 1. neutraal, 2. inverted (naar binnen) of 3. everted (naar buiten).

Voetdrukmeting

Met een voetdrukmeting op een drukplank of podoscope bekijken we de drukverdeling van de voet. Dit verteld ons bijvoorbeeld welke hoogte uw voetboog heeft (eventueel in verband met aanmeten inlegzooltjes). Maar ook op welke plekken de voetzool het meest belast worden. Samen met de twee andere metingen verteld dit heel veel over uw voeten of kunnen we eventuele voetklachten herleiden.

Loopanalyse

Een loopanalyse gebruiken wij voor de eindbeoordeling van hardloopschoenen of wandelschoenen. We luisteren en kijken of u op de juiste manier loopt en afwikkelt. Wij hebben hiervoor een loopband ter beschikking. Ook voor uzelf is het fijn om te weten of de schoenen bij u passen maar bovenal lekker lopen.