Professioneel hardloopadvies in 4 stappen.

Om voor u de juiste hardloopschoenen aan te meten hebben wij informatie nodig.

Persoonlijke informatie

Graag horen wij van u bijvoorbeeld hoe vaak u loopt, hoever of hoe lang u loopt. Tevens willen wij weten of u blessures of klachten heeft tijdens het hardlopen. Ook niet onbelangrijk of er medische redenen zijn waar we rekening mee moeten houden.

Voetmeting & voetanalyse

Een voetmeting doen wij met een speciale voetmeetplank waarmee uiterst nauwkeurig de lengte en breedte van beide voeten word gemeten. Zo zien we snel of er lengte en/of breedte verschil tussen de voeten is. Op een podoscoop bekijken wij verder welke kenmerken uw voet nog meer heeft.  Zoals hoogte voetboog, enkel- en onderbeenstand.

Passen en aanvoelen

Nadat we alle informatie hebben gaan we passen en proeflopen. Hierbij speelt uzelf ook een belangrijke rol. Samen moeten we erachter komen of de gekozen hardloopschoenen ook daadwerkelijk goed bij uw voeten passen. Zitten ze comfortabel en kunt u op een natuurlijke of gewenste manier afwikkelen.

Loopbandcheck

Als laatste doen wij een loopbandcheck. Tijdens het lopen op de band kijken en beoordelen wij met u mee. Op een loopband kun je de hardloopschoenen ook even goed aanvoelen. Indien noodzakelijk met video-opnamen.

Tips voor als u komt passen

Als u besluit om naar onze winkel te komen om hardloopschoenen aan te laten meten. Dan hebben wij hier de volgende tips voor u:

• Neem uw oude hardloopschoenen mee
• Zorg dat uw teennagels geknipt zijn
• Neem uw eigen hardloopsokken mee
• Op afspraak kunt u bij ons gratis parkeren (info@vs-sport.nl)