Gratis parkeren bij afspraak?

Het is bij ons mogelijk om gratis te parkeren indien u een afspraak maakt voor bijvoorbeeld skischoenen, ski’s slijpen of het aanmeten van hardloopschoenen. Geef tijdens het maken van een afspraak via telefoon of mail aan dat je wilt parkeren. Parkeer of zet de auto even voor de winkel en kom binnen om een pasje vragen. Wij geven dan verdere informatie.

Een afspraak kan je telefonisch maken (0182-514 770) of via email (wij bellen u dan nog even terug).

Wat kost het om mijn ski's te slijpen en te waxen?

Alleen slijpen en waxen van uw ski’s: €20,00 (alleen als er geen beschadigingen zijn op het belag)

Slijpen, waxen, en vullen van uw ski’s (normale beurt): €25.00 (als er sprake is van niet al te zware beschadigingen) Meest voorkomend!

Slijpen, waxen en vullen en reparatie: €30.00  (Vooral ski’s waar nauwelijks of nooit onderhoud aan gepleegd is)

Wat kost het om mijn bindingen af te stellen of te testen?

Testen van uw skibinding op onze testmachine (inclusief testbon voor verzekering): €10.00 (Advies is om dit 1 keer per 3 jaar)

Monteren of hermonteren van skibindingen (inclusief testen en testbon): 25.00

Afstellen van skischoenen op bindingen (inclusief testen en testbon) : €17.50 (indien de binding hergemonteerd moet worden 25.00)

Wat kost het slijpen en waxen van mijn snowboard?

Alleen slijpen en waxen van snowboard €25.00 ( alleen als er geen of minimale beschadigingen zijn op het belag)

Slijpen, waxen en vullen van snowboard €30.00 (bij normale beschadigingen op het belag) Meest voorkomend!

Slijpen, waxen en vullen plus (grote beurt) €35.00 (Snowboards waar bijna of nooit onderhoud aan is gepleegd)

Snowboard bindingen monteren inclusief metingen €15.00

Wat is een skischoenflex?

De skischoenflex wordt aangeduid met een getal geeft aan hoe stijf een skischoen is. Vaak staat deze op de skischoenen aangegeven. Het skischoenflexgetal loopt van het getal 30 tot 170 in tientallen. Hoe lager het getal des te flexibeler de skischoen is. Skischoenen voor recreatieve skiërs hebben over het algemeen een lager getal dan skischoenen voor wedstrijdskiërs.

Flexwaardes zijn niet absoluut!

Hou rekening met het feit dat flexwaardes ook al zijn ze gelijk enorm kunnen verschillen. Wedstrijdskischoenen zijn in een 11o flex veel stijver dan bijvoorbeeld all mountainskischoenen. Het is maar een aanduiding in de serie. Op de afbeelding zie je het flexgetal van 110 van een Fischer vacuüm damesskischoen. In dezelfde serie zijn ook 90 en 100 verkrijgbaar.

Wat zijn de voorwaarden voor tennisrackets testen?

Antwoord 1

Wat is een Hallux Valgus

De hallux valgus is een afwijking tussen het eerste middenvoetsbeentje en de grote teen. Doordat er ruimte in het gewricht is door bijvoorbeeld een spreidvoet, vormt zich extra (kraak-) been. Er ontstaat een knobbel aan de binnenkant van de voet, ter hoogte van het begin van de grote teen. Deze kan rood en pijnlijk zijn. Bovendien kan het weefsel een ontstekingsreactie vertonen (bursitis).

Het dragen van te strakke of te slappe schoenen kan er zorg voor dragen dat er zich meer kraakbeen vormt en de hallux valgus dus groter wordt. Met name bij wandel- of skischoenen kunnen wij ruimte creëren voor de knobbel met behulp van speciale apparatuur. Dit voorkomt pijn.

Wat is pronatie?

Pronatie is de mate in welke de voet afwikkelt. Je hebt 4 soorten: neutrale, over-, onder- en extreme onderpronatie. In bijna alle gevallen landt iedere voet bij het hardlopen de buitenkant van de hak, alleen bij gevallen  van neutrale en suppinatie (overpronatie) en extreme suppinatie zou de de voet centraal op de hak kunnen landen. Ook al zien we wel eens gevallen van buitenkant haklanders.

Stand onderbeen

Vaak (niet altijd) is de stand van het onderbeen bepalend van hoe je afwikkelt. In welke mate je proneert is niet goed of slecht echter wel zéér belangrijk voor het type hardloopschoen dat je nodig hebt. De basis is om uit te gaan van een neutrale hardloopschoen en middels een analyse door samen met de hardloopexpert in de winkel te kijken/voelen of je een stapje verder moet gaan naar een neutrale, geleidende, anti-pronatie of supportive hardloopschoen.

Tot slot

Alles is mogelijk. Een neutrale afwikkelaar zou bijvoorbeeld soms beter af kunnen zijn met een geleidende schoen net zoals Hoka one one hardloopschoenen of de Transcend serie,