Altijd deskundig en eerlijk advies
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0182 514770
Professionele voetanalyse en voetmetingen
Ook op afspraak

De beste skischoenen 2019-2020 (heren)

  • Geplaatst op
  • Door Leo Verzijl
De beste skischoenen 2019-2020  (heren)

Wat zijn nu eigenlijk de beste skischoenen? In theorie de skischoenen die het lekkerst zitten en ook nog eens bij je techniek en behoeftes past. In deze blog nemen we de nieuwste en naar mijn mening beste skischoenen onder de loep. Kopen van skischoenen doe je natuurlijk niet online maar in de vakwinkel, de kans dat je online de beste skischoenen koopt voorjezelf is praktisch nihil.

Trends in skischoenen

De technologie van en voor skischoenen heeft vooral de laatste 2 á 3  jaar een vlucht genomen. Ze zijn lichter, comfortabeler, warmer, veiliger en beter aanpasbaar geworden. Hieronder vindt je een specificatie van de belangrijkste trends en ontwikkelingen.

Minder gewicht

Skischoenen wegen steeds minder. Dit komt  door het gebruik van steeds lichtere materialen (kunststoffen) en slimmere constructies waarbij op strategische plekken kunststof dunner gemaakt of juist verstevigd wordt.

Temperatuurneutrale kunststoffen

Door gebruikmaking van moderne kunststoffen hebben skischoenen bij elke temperatuur nagenoeg dezelfde stijfheid. Dus niet zoals vroeger dat ze van beton zijn als het stevig vriest en slap als je heerlijk in het voorjaars zonnetje skiet.

Meer comfort en vastigheid door betere binnenschoenen

Ook is er meer aandacht gekomen voor het de kwaliteit en comfort van de binnenschoenen. Door gebruikmaking van betere isolerende en beschermende materialen blijven de voeten warmer en droger. Thermisch vormende materialen zorgen ervoor dat de binnenschoenen beter om de voet en onderbeen sluiten. De beste binnenschoenen zijn nog altijd van het duurdere EVA materiaal (zoals bij de Dalbello Panterra 130ID of  FT Plush 6) gemaakt. EVA liners hebben een zeer hoge aanpasbaarheid en daarbij zijn ze heerlijk warm en drukontlastend. Vooral rond de schenen is dat heel prettig.

Tevens is het foam van foaminjectiebinnenschoenen ook veel beter geworden. Het foam vormt zich beter en behoudt ook veel langer zijn eigenschappen. Het foamproces gaat ook sneller. Foam liners zorgen voor de ultieme aansluitende fit maar zijn niet goedkoop.

Koude voeten?

Heeft u ook altijd koude voeten bij het skiën? Dan zijn er momenteel tal van oplossingen. Zoals skischoenen die compleet geleverd worden met accu verwarmde binnenschoenen. Maar ook door gebruik van de eerder genoemde EVA binnenschoenen, bijvoorbeeld van Intuition. Maar denk ook eens aan verwarmde skikousen, verwarmde zooltjes of knisperzakjes van Hotfeet. Wil je echt het het ultieme comfort? Ga dan voor softbootskischoenen (zie verderop in artikel).

Betere aanpasbaarheid kunststoffen

De high-tech kunststofmixen die tegenwoordig voor de schalen gebruikt worden, zijn door een bootfitter makkelijker en sneller te bewerken om de gewenste vorm in de skischoenen te krijgen. Door gebruik te maken van diverse bootfittechnieken en -apparatuur zijn skischoenen perfect om de voeten te vormen. Uiteraard is hier  Een goede bootfitter kan daardoor best veel. Dit is wel afhankelijk van het materiaal en de mogelijkheden van de skischoenen.   

Easy Entry & walking

Wat vroeger vaak een lastig klusje was, namelijk het aan en -uittrekken van de skischoenen, is nu bij de nieuwe generatie skischoenen vaak een eitje. Door bijvoorbeeld aanpassingen aan de binnenschoenen en het verzachten van de schalen op strategische plekken. Makkelijker lopen kan door slimme buckelmechanismes (zoals bij de nieuwe Fischer Ranger one) of sterk verbeterde Ski/Walk hendels (zoals bij de Rossignol Alltrack 120). Lopen wordt veiliger door de nieuwe GripWalk standaard (zie verderop).

Softbootrevolutie 

Daarnaast is er de opkomst van zogeheten softboot skischoenen. Dat zijn een soort snowboardschoenen waarmee je in en uit een frame kan stappen. Dit zijn volwaardige skischoenen met dezelfde prestaties maar wel met het comfort waar snowboarders al heel lang van profiteren. Merken zoals bijvoorbeeld DAHU, FreeMotion en APEX zijn hierin gespecialiseerd.  

Grip Walk technologie 

De Grip Walk binding&skischoentechnologie  is twee jaar geleden door het Marker concern (Dalbelllo, K2, Marker bindingen, lkl ) geïntroduceerd. De reden was om het comfort en de veiligheid tijdens het lopen op skischoenen te vergroten. En dat is gelukt! De ISO-norm 9523 is inmiddels door alle grote merken erkend als vaste norm voor de toekomst. De gewone Alpinenorm (ISO 5355) blijft ook bestaan maar zal met name alleen voor raceskischoenen gebruikt worden.

Bij GripWalk skischoenen kunnen zowel de Alpine plaatjes als de Gripwalk zool gemonteerd worden. De hiel- en teenstukken van een GripWalk zool hebben meer grip door gebruik van een zachtere compound rubber in combinatie met een grover profiel. Ook hebben ze een rondere vorm (schommel) gekregen. Hierdoor loop je veel makkelijker op skischoenen. Bergaf lopen is ook een stuk veiliger geworden omdat het risico op uitglijden een stuk verminderd is.

LET OP! Ga naar de specialist of naar ons om te checken of uw bindingen compatible zijn voor GripWalk. Als u een GripWalk zool heeft onder de skischoenen (herkenbaar aan het GripWalk logo) dan passen deze alleen in GripWalkbindingen. Maar ook als u dit jaar ski's koopt met GripWalk bindingen (en de kans is groot) en u heeft een Alpine zool dan moeten de bindingen door een specialist afgesteld worden! Dus ga niet zelf knutselen maar kom langs bij ons.

Veel skischoenen die dit jaar, en ook vorig jaar, geïntroduceerd zijn GripWalk geschikt. Met uitzondering van de race skischoenen. Zoals gezegd kunnen onder GripWalk skischoenen ook de good old Alpinezolen gemonteerd worden. Laat ook dit doen door Ons. Wij zijn GripWalk Gecertificeerd!

Nu al uit! De Nordica HF 110 (2020-2021)

Nordica HF 110 GripWalk

Review Nordica HF 110

De achter-instap skischoen is terug. Maar dan wel in een ultra moderne versie. Bereid je voor op optimaal instap en sluitgemak. Verder is de HF 110 licht van gewicht en voorzien van GripWalk zolen.

Het handsfree mechanisme om in en uit te stappen en te sluiten of open te doen zal heel veel Nederlandse skiërs bekoren. Bij het instappen en dichtdoen slaak je al een zucht van verlichting. Wat zit deze skischoen comfortabel. Maar vergis je niet, met de stijfheid van deze skischoen zit het ook snor. Samen met de (zeer goede) aanpasbare Primaloft 3D Cork Fit-binnenschoenen heb je een hele sportieve skischoen met een zeer goede hielfixatie. Als klap op de vuurpijl zorgt de Maxcontrol Pivot voor een perfecte uitlijning tussen de achterschaal en de voorschaal en biedt tevens een zeer goede zijwaartse ondersteuning voor een responsieve en directe sturing. 

De 110 flexversie is de eerste die uit is komend seizoen kan je ook een 120 en een 100 verwachten. Leestbreedte is 102 mm en geschikt voor vele blije voeten. Bekijk de skischoenen hier...

 

Fischer Ranger one 130 110

Review Fischer Ranger one 110 en 130

Goed, een nieuw seizoen en nieuwe kansen. Fischer pakt uit met de meest comfortabele skischoen skischoen die ze ooit gemaakt hebben. Full Vacuüm is overboord en is powered by Vacuüm geworden. Dat betekent dat alleen de onderste helft gemaakt is van Vacuümplastisch materiaal is gemaakt. Maar goed waarom??? Fischer heeft als eerste een intuïtieve ski/walk hendel voor in de schacht geïntroduceerd. Huh wat is dat? In plaats van de traditionele hendle op de achterkant zit het mechanisme nu in de schacht. Bij de bovenste schnall/buckle zit een slim hendeltje die als je er aan trekt de schacht in zijn vrijstand zet. De schacht kan dan 55 graden heen en weer bewegen waardoor je natuurlijk wel heel makkelijk loopt. Dit zorgt in combinatie met een GripWalk zool dat je heerlijk vrijuit (en veilig) de Nijmeegse vierdaagse kan lopen. Nou vooruit in ieder geval naar de berg, soms van de berg (als je ski's door een val daar ergens slingeren), naar de apres-ski en weer naar je hotel.

Verder zijn ze vederlicht (zo een 1800 gram in maat 42) en Powered by vacuum aanpasbaar zodat ze goed om de voeten en hielen zijn te fitten. De breedte in de voorvoet is 101mm en met 3mm uitbreidbaar (mits je een goede en lieve bootfitter hebt). De speciale floating entry tong maakt van instappen een feest. Zelfs als het zo hard vriest dat de ijsberen met hout gaan sjouwen. De AFZ binnenschoen is weer een tikje luxer en comfortabeler gemaakt.

Dit beloofd heel wat onbekommerd skiplezier en ook zeker voor uw vrouw. Want hij komt ook in een damesuitvoering. Ik zou zeggen het perfecte moederdagcadeau! Bekijk hier de complete collectie van Fischer.

 

Atomic Hawx Ultra 110 S en 130 S beste skischoen


Review Atomic Hawx Ultra 110s of 130s (LV)


De Ultra-serie is 4 jaar geleden geïntroduceerd als lichtste skischoen ooit van Atomic. Er waren toen nog wat kinderziektes die inmiddels allang verholpen zijn. De komst van de Hawx Ultra serie heeft de skischoenmarkt flink opgeschud. Want voor smalle voeten was je aangewezen op de vaak Spartaanse race skischoenen. De een of twee weken dat je op skivakantie gaat wil je toch op zijn minst wat comfort. En niet iedere skiër is geschikt om wedstrijdschoenen te dragen.

Dit seizoen is de S achter de naam gekomen. Er zijn ook wat upgrades uitgevoerd zoals de vernieuwde binnenschoenen

Hoe steekt de Hawx Ultra S technisch in elkaar?

De schachtuitlijning is super aan te passen. Zowel de voorwaartse hoek (forward lean) alsmede de zijwaartse hoek (naar binnen en buiten). Een goede uitlijning zorgt voor een goede stand op de ski’s en voorkomt zelfs voetklachten!  Laat dit wel doen door iemand die er verstand van heeft.

Het TRUE FLEX PU kunststof is zeer licht, kan makkelijk door verhitting bewerkt worden en is relatief temperatuurgelijk waardoor de stijfheid onder alle weersomstandigheden bijna gelijk is. Maar let wel op, even te lang in de oven of op te hoge temperatuur bakken en ze zijn total loss! Het kunststof wordt en blijft dan slap. En geloof me dat komt vaker voor dan je denkt.

De ENERGY BACKBONE aan de achterkant van de schacht zorgt voor een optimale en directe krachtstransmissie.

De 110 S heeft een GOLD LINER dit is de op een na beste binnenschoen van Atomic binnen de Hawx series en de 130 heeft de iets stijvere PLATINUM LINER. De speciale foams in de binnenschoen passen zich continue aan op de voeten. Eventueel kan deze al voorgevormd worden door ze te verwarmen. Echter dit is niet noodzakelijk en doe dit alleen om ruimte winnen. Door zijn hogere schacht is de Hawx Ultra zeer geschikt voor de wat langere onderbenen. 

Wat biedt de Hawx Ultra S?

Een vederlichte skischoen met topprestaties op de piste. Maar ook zeker in de back country staat de Hawx Ultra zijn mannetje (of vrouwtje) De Hawx Ultra is zelfs zo licht dat skiën, lopen (en zelfs rennen) een feest is! Verder is de Hawx Ultra in de 100 ook geschikt voor de wat mindere en lichtere goden op de piste. En dat is vrij uniek voor zo een smalle skischoen. Maar vergis je niet in de Hawx Ultra want hij biedt geweldige prestaties op de piste.

De 110 S versie sluit het meeste aan bij de gemiddelde maar wel sportieve en goede Nederlandse skiër. De 130 kan je kopen als je techniek heel goed is en je knoeperhard wil gaan. 
Bekijk hier onze collectie van Atomic

Nodiva Pro Machine 110 en 130


Review Nordica Pro machine (LV)

De Pro machine serie is dit jaar nieuw en wat een indruk maakten de skischoenen op de ISPO in München (de grootste inkoopbeurs voor wintersport). De eerste laag volume skischoen voor de consument van Nordica heeft (te) lang op zich laten wachten maar het resultaat is een gestroomlijnde stoere piste carver.

Red dot award

Nordica heeft voor de Pro machine in 2018 de prestigieuze Red Dot award gekregen. Deze awards worden toegekend aan producten met mooi design gekoppeld aan innovatie.

Hoe steekt de Nordica Pro Machine technisch in elkaar?

Het belangrijkste is om te weten dat Nordica door gebruik van het TRI FORCE MATRIX FRAME de skischoenen aanzienlijk lichter hebben gemaakt. Deze technologie zorgt tevens voor een betere krachtstransmissie. In de overlap is juist weer zachter plastic gebruikt zodat je makkelijker in de schoen komt.

De ISOTHERM 3D CORK FIT R LACED (alleen in de 120 en 130) binnenschoen is voorzien van een veter en heeft kurk rondom het enkelgedeelte voor een betere isolatie en meer hielfixatie. Alleen de 110 versie in de serie heeft een andere binnenschoen welke iets zachter en comfortabeler is (ook de prijs).

Zowel de Pro Machine 130(GW) en 120 (GW) hebben standaard al een GripWalk zool en lopen een stuk makkelijker én veiliger hierdoor. Mochten je bindingen nog niet geschikt zijn voor GripWalk dan zitten er in de doos nog een paar traditionele Alpine Dyn hak en steenstukken. De populaire 110 is wel met de gewone Alpine zool, echter kun je deze ook upgraden naar GripWalk.

De INFRARED technologie (alleen bij de 120 en 130) behelst een makkelijker te verwarmen kunststof aan de zijkanten van de schaal bij de voorvoet. Heb je bijvoorbeeld nog net iets meer ruimte nodig aan de zijkanten van de voet dan kan een bootfitter die in een oogwenk creëren.

Wat biedt de Nordica Pro machine series?

Een skischoen die zeer nauw om de voeten sluit en met veel precisie skiet. De 130(GW)  kan je zelfs qua gevoel met een race skischoen vergelijken. En is dus alleen geschikt voor skiërs met veel techniek. De gemiddelde en niet al te zware Nederlandse skiër met een wat krapper budget vindt in de 110 een uitstekende partner om dagenlang met veel comfort van de pistes af te knallen. Bekijk hier onze collectie van Nordica

 

Atomic Hawx Prime 130 S Prime 110 S

Review Atomic Hawx Prime S 130/110

Ik heb inmiddels het voorrecht gehad om ruim een maand met deze nagelnieuwe topper van Atomic te werken en moet zeggen dat deze qua pasvorm én comfort alle vorige modellen van de Hawx Prime overstijgt. Natuurlijk zal deze niet bij iedere voet passen en zal je hem daardoor wel in een skiwinkel moeten aantrekken. Maar Atomic makes skiboots great again! De Hawx Prime S in zowel de 110 en de 130 zijn vederlicht. Nog niet zo licht als de het laagvolume broertje de Ultra maar het scheelt niet veel. De Fit voelt stevig rond de voet aan van zowel de 110 als de 130. Alhoewel de 130 een steviger foam heeft. Aantrekken van beide versies gaat heel erg makkelijk en voelt zacht, vooral bij de 130 stijfheid is dat een unicum. 

Hoe steekt de Hawx S 130/110 technisch in elkaar?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de Hawx S 2019 geen GripWalk zool (ISO 9253) heeft meegekregen en dat is misschien wel jammer of toch ook niet. De Hawx S heeft nog de gebruikelijke standaard Alpinezool ISO 5355. Meer over GripWalk zolen vindt je bij de intro van deze blog.

Maar niet getreurd, de Hawx Prime S heeft meer dan genoeg te bieden. Wat dacht je van zijn superlichte en revoluitonaire PRO LITE constructie schaal gemaakt van !!!TruFlex Poly-Urethaan. Dit soort spectaculaire technische benamingen komen steeds meer voor (bijv. PowerShell (K2), TRI FORCE MATRIX (Nordica). Het houdt in dat de schaal dunner is op plekken waar het niet nodig is en versterkt waar wel nodig. Een soort zoals The Matrix maar dan voor op de piste. 

De TruFlex kunststoftechnologie zorgt ervoor dat de Hawx Prime S temperatuurgelijk is. Dus niet zoals de ouderwetse PU skischoenen die van beton zijn bij -20 en zo slap als een vaatdoek bij +20. Er wordt gefluisterd dat je er buckelpiste mee  in de Sahara mee kan skiën. Maar dat is een gerucht.

De Energy backbone zorgt zoals gebruikelijk voor een progressieve flex dat betekent de skischoenen   steeds stijver worden naarmate je er meer in gaat hangen. Dit voorkomt het compleet doorbuigen van de skischoenen waardoor je controle verliest.

De 110 heeft een totaal vernieuwde schaalspecifieke  Gold liner binnenschoen gekregen en de 130 de iets stijvere Platinum liner.  Beide voorzien van thinsulate isolatie wat voor een aangename temperatuur zorgt.

Wat biedt de Hawx 130 s en 110 s?

Eigenlijk alles wat een moderne skischoen nodig heeft. Met uitzondering dan van een GripWalk zool. De out-of-the box fit is zo goed dat er soms hoogstens een kleine lokale aanpassing nodig is om de perfecte skischoen op maat te hebben. Ze kunnen gebakken worden maar een oven gebruiken wij alleen als het hoogst noodzakelijk is. Immers je wilt niet teveel ruimte krijgen daarom zijn on-spot stretches met ons nieuwste bootfit apparaat van (jawel) Fischer heel effectief en snel! Ga voor de 110 S als je denkt dat je een goede skiër bent en de 130 S als je echt een goede skiër bent

 

K2 Recon 120 LV en Recon 130 MV


Review K2 Recon 120 en 130 (MV)

Maakt je borst maar nat! Ook K2 komt met een hypermoderne ultralichte skischoen dit seizoen. En dat is vrij uniek. Deze medium volume skischoen is een geweldig comfortabele en toch ferme ALL MOUNTAIN skischoen. De K2 Recon komt in een 100, 120, 120 heat (met verwarmde binnenschoen) en een 130 versie. 

Hoe steekt de K2 Recon technisch in elkaar?

Zijn lichtheid heeft de Recon te danken aan de POWERSHELL technologie. Met het gebruik van 4 verschillende hardheden TPU’s (thermoplastisch PU kunststof) en verschillende wanddiktes van de schaal wordt het gewicht aanzienlijk gereduceerd zonder concessies te doen aan de prestaties. De harde TPU’s zijn geplaatst op de plekken waar de meeste stijfheid nodig is, zoals de onderkant en achterkant van de skischoen, en de zachtere waar comfort gewenst is zoals bij de instep.

Thermoplastisch PU kunststof is makkelijk en snel te verwarmen en aan te passen. Zowel lokaal met een heat gun of in een oven. Tevens heeft TPU minder of geen last van een Memory effect.

De FUSION SPYNE is een met hardere kunststof geïnjecteerd gedeelte aan de achterkant van de schacht. Dit zorgt voor een optimale en responsieve voorwaartse flex en extra stijfheid aan de zijkant voor betere en directere kantengrip.

De binnenschoen is van ULTRALON en komt bij Intuition vandaan. Ultralon is een EVA kunsstof welke zich door verhitting compleet aanpast aan de voeten en onderbeen. Daarbij is het een van de meest isolerende en dus warmste kunststoffen voor een binnenschoen.

De binnenschoenen van de 120 en 130 versie komen met een zeer goede Power strap. Deze Powerstrap kan je door de speciale gesp zeer goed en gedoceerd vastzetten rond de kuit en scheen. Dit zou eigenlijk verplichte kost voor elke skischoen moeten zijn!

Wat biedt de K2 Recon?

Heel veel comfort! Met de Recon worden je voeten van ‘s ochtends vroeg tot de liften sluiten verwend. K2 is een oerdegelijk merk en dat is ook terug te vinden in de skischoenen. De Recon 130 is voor een zeer goede all round skiër. Terwijl de 100 een gemiddelde skiër uitstekend bedient. Bekijk hier onze collectie van K2.

SALOMON SPRO 110 -120

Review Salomon S/Pro 110-120

De S/pro is de opvolger van de succesvolle maar verouderde XPro. Dan bedoel ik vooraL qua pasvorm. Wat maakt de pasvorm dan moderner? Juist ja, allereerst is hij beter en meer anatomisch gevormd. Door gebruikmaking van nieuwere voetmodellen, want voeten evolueren nu eenmaal, voldoet hij nu aan de eisen van de moderne voet. Daarbij is ook de hielfixatie sterk verbeterd, wat voor sommige voeten bij de Xpro een probleem was. De out-of-the-box fit is weer super, mits je een medium volume voet hebt.

Hoe steekt de X Pro 110 of 120 technisch in elkaar?

Allereerst heeft de nieuwe SPro ook weer een OVERSIZED PIVOT (scharnier van schaal en schacht)) voor een effectieve krachtsoverbrenging. Maar belangrijk is dat de nieuwe SPro een verbeterde rebound (terugvering) heeft en een dynamischer flex. Je kan zeggen hij voelt levendiger aan dan zijn voorganger. De SPro dankt zijn lichte gewicht aan lichter materiaal in de schaal en binnenschoen. De 110 & 130  zijn voorzien van het makkelijker aanpasbare nieuwe 360° CUSTOM SHELL HD kunststof. Dit betekent dat zowel schacht als schaal door verhitting door een bootfitter uitstekend en flexibel aan te passen is.

Responsiviteit is naar een next level gebracht met de introductie van de Coreframe-constructie.  De met glasvezel versterkte inzetstuk bij de middenvoet voorkomt dat de schaal doorbuigt bij zware belasting en beloont je met een zeer directe respons.

Een naadloze binnenschoen maakt het comfortfeest compleet.

Wat biedt de S/pro?

S/Pro heeft alles wat van je een echte moderne en lichte skischoen mag verwachten. Tevens zijn ze GripWalk compatible en dus futureproof. Bekijk hier onze collectie van Salomon

Salomon S Max 110 en 130 carbon 2019


Review Salomon S/Max 110 & 130 Carbon

Deze state-of-the-art skischoenen zijn een lust voor het oog. Salomon is 3 jaar bezig geweest om deze raspaardjes op de markt te brengen.  De S/Max serie gaat zijn tweede jaar in en gelukkig is er niets verandert. De schacht is lekker hoog en bij het aantrekken wordt je voet gewoon vastgezogen. De 110 is uiteindelijk voor de meeste (goede) NL skiërs geschikt. Ben je al race skischoenen gewend dan ga je natuurlijk voor de 130 met carbon inserts in de schaal. De HD custom shell is in handen van een goede bootfitter fantastisch aan te passen. De seamless binnenschoen is naadloos en dat voel je ook!

S/Max 130

Geloof me de 130 is echt superstijf maar oh zo comfortabel voor een bijna race skischoen. De carbon inserts in de schaal van de 130 geven zeer veel rebound en een progressieve flex. Dit betekent een soort gegradeerde flex. Naar mate de S/Max meer doorbuigt naar voren des te stijver ze worden tot het punt dat ze niet verder meer kunnen. De hielpocket van de S/Max serie is een van de smalste op de markt. Dus je hiel zit muurvast. Ook hebben wij gemerkt dat skiërs met een hogere wreef ook comfort kunnen ervaren. Vermoedelijk door de zeer goed uitgedachte wreefvorm van de skischoenen.

S/Max 110

Dit was afgelopen seizoen een van onze absolute best-sellers. mede door zijn goede en zeer vaste fit. Heb je bijvoorbeeld een brede voorvoet maar wel een smalle hiel dan zou dit je schoen kunnen zijn. Hou er wel rekening mee dat we deze skischoen vaak hebben moeten verbreden voor de optimale fit. De HD custom shell laat zich hiervoor makkelijk bewerken. Bij de S/Max 110 zijn de inserts niet van carbon maar van een stevig kunststof hierdoor wordt de flex iets vriendelijker maar blijft hij wel progressief.

Tot slot

Beide modellen zijn zeer licht en hebben allebei ook GripWalk optie. Dus zijn future proof.  Voor een meerprijs kunnen wij deze skischoenen voor u omtoveren tot een volwaardige GripWalk skischoen.

 

Review APEX CRESSTONE & XP ANTERO en ANTERO(S)

Veel skiërs in Nederland zijn nog zeer huiverig wat betreft softboot skischoenen. Want wat de boer niet kent… Apex was het allereerste concept (2006) van de softboot skischoenen. Dat is niet zo gek als de man (Roger Neiley achter onder andere merken zoals Flow snowboarding, Raichle skischoenen en Quicksilver wintersport besluit dat het anders moet en kan. Comfort bij traditionele skischoenen is voor veel skiërs niet weggelegd. Dit komt door medische aandoeningen of voeten die er niet tegen kunnen om in een keurslijf geperst te worden.

De fase dat alleen skiërs Apex skiboots kopen omdat ze lastige voeten hebben is in Amerika en Canada al lang voorbij. Ook de “gewone” skiërs of zelfs veel skiprofessionals (zoals ski patrols) genieten massaal van het comfort en loopgenot van softboot skischoenen.

De Crestone

Dit model heeft net de fabriek verlaten en is dus het allernieuwste type van Apex. Vernoemd naar de Crestone peak in Colorado doet deze zijn All mountain capaciteiten dus eer aan. Net zoals alle Apex skiboot systemen heeft de Crestone de Open Chassistechnologie. Oftewel het frame van de softboot. Deze is op allerlei manieren aan te passen. Zowel de voorwaartse stand als de zijwaartse (canting). Ook is de flex aanpasbaar te weten: 95, 105 of 115.

De ‘’walkable’’ softboot Is zeer comfortabel maar geeft in combinatie met het frame een zeer goede hielfixatie. Dat komt door het dubbele BOA sluitsysteem (bekend van de snowboardschoenen). Deze is onafhankelijk verstelbaar, er is er een voor de schachtzone en een voor de voetzone. De zool geeft veel grip en zorgt dat je niet uitglijdt met de softboot.

De Binnenschoen kan door verhitting aangepast worden!

Natuurlijk is de vraag hoe skiën ze, geven ze wel genoeg steun en directheid, het antwoord is ja! Mits je het juiste type voor je voet hebt en de juiste maat. Carven is een feest op Apex omdat ze voor carveski’s ontwikkeld zijn. Toch geldt ook bij Apex het motto: passen en voelen om te kijken of het wat voor je is.

De XP Antero en Antero (S)

De vernieuwde XP Antero heeft dezelfde specs als de Crestone alleen is deze wat stijver en heeft een extra verstevigde ankle strap voor nog meer fixatie. Dus geschikt voor de beter skiër.

De XP Antero S is geschikt voor smallere voeten en ook damesvoeten. Heeft echter geen ankle strap maar is wel zeer sportief. Wil je meer weten over de modellen? Bekijk hier onze collectie...

Wij verkopen al meer dan 4 jaar softbootskischoenen en hebben hier dus veel ervaring mee. Want ook deze type skischoenen kunnen goed gepersonaliseerd worden voor een perfecte fit.

Dahu Ecorce 01

Dahu ECORCE 01

Dahu skischoenen nemen een bijzondere plaats in op de skischoenenmarkt. Veel mensen in Nederland staan nog sceptisch tegenover dit concept. Want wat de boer niet kent... Daarbij zweven er nog verouderde reviews over het internet. De Dahu skischoenen zijn te soepel, te zwaar, moeilijk aan en uit te doen et cetera.

Comfort en prestatie

Hier komen we bij de cruciale USP's van de Dahu skischoenen. Namelijk comfort én prestatie. Snowboarders weten als geen ander hoe comfortabel softboots zijn. Wat veel mensen aanspreekt is vooral het vrijuit lopen op de softboots. Ook het feit dat koude voeten verleden tijd zijn.

De introductie van de Ecorce

Met de introductie van de Ecorce 01 heeft Dahu het hoger segment opgezocht. Alle modellen van vorig jaar zijn vervangen voor de Ecorce serie. Dit is een next level softboot skischoenen met heel veel comfort en zeer goede ski-eigenschappen.

De softboot van de Ecorce is compleet nieuw ontwikkeld en de resultaten in de U.S.A waren veelbelovend. De boot van de Ecorce 01 is nog lichter, zeer goed waterdicht, warm, comfortabel en geeft in combinatie met het exo-frame door zijn hoge stijfheid veel controle.

Pijnlijke of gevoelige voeten?

Mits de schoenen goed passen en de maat juist is kun je ervan uitgaan dat hinderlijke drukplekken verleden tijd zijn. De gelijkmatige drukverdeling zorgt daarvoor. 

Dahu skischoenen kopen

Ook het aanmeten vereist enige expertise. Wij werken inmiddels al meer dan 4 jaar met softbootskischoenen en kunnen daarom het perfecte paar voor u aanmeten. Ja, ook softbootskischoenen zijn te bootfitten!

Bekijk onze collectie hier of vindt meer informatie op deze pagina.

Fischer RC 4 Curve 130 2019

Review Fischer RC 4 Curve 130 pbv & 130 vf

De RC 4 curve 130 is vorig seizoen door Fischer gepresenteerd als de ultieme skischoen voor bootfitters. Inmiddels heb ik daardoor genoeg tijd gehad om alle mogelijkheden te ontdekken. En dat is veel! Van voor naar achteren en van onder naar boven het is allemaal aan  te passen. Maar dat maken de skischoenen ook kwetsbaar. Immers je moet wel een goede bootfitter hiervoor hebben die weet wat hij doet.

Hoe steekt de X RC 4 Curve 130 technisch in elkaar?

Allereerst heeft deze Fischer skischoen natuurlijk een vacuümschaal & technologie gekregen. De 130 is er in een vacuüm full fit versie en in een PBV (powered by vacuüm) uitvoering. Het enige verschil hiertussen, is behoudens de prijs, dat de schacht van de 130 niet van Vacuplast is. In stijfheid maakt dat geen verschil. Een vacuplast schacht zou wel voor de uitlijning iets kunnen uitmaken ware het niet dat de schacht van de curve standaard al heel goed uit te lijnen is door de dubbele canting schroeven. Tevens kan de hellingshoek van de schacht optimaal afgesteld worden door bijgeleverde inserts. Ook kan de schacht met bijgeleverde inserts iets gedraaid worden zodat de stijfheid gereguleerd kan worden.

Het bootboard (dit ligt onder de binnenschoen) is voorzien van markeringen zodat je deze exact op de millimeter af kunt slijpen. Deze bootfittechniek wordt gebruikt als er meer ruimte bovenop de voet gecreëerd dient te worden.

Wat biedt de RC 4 Curv 130?

De Curv serie heeft een heel mooie pasvorm waarover het algemeen redelijk veel voeten in kunnen. Het volume zweeft ergens tussen laag en medium. Er is plenty of ruimte voor de voorvoet of anders is er nog genoeg voorvoetruimte te creëren.

De binnenschoen is voorzien van een afneembare spoiler aan de achterzijde en de tong kan naar voren en achteren verschoven worden door een klittenband mechanisme. Dit heeft een zeer positief effect op de hielfixatie.

De Curve serie is opgenomen in de categorie race van Fischer. Daarmee gezegd dat de Curve serie gemaakt is voor de betere lattenbijters onder ons is. Voor wie carven een eitje is.

 

Maak een afspraak met onze bootfitter om deze skischoenen te proberen. Bel 0182 514 770 of mail naar [email protected]

 

Gerelateerde pagina's:

Wat zijn skischoenen op maat?

Wat kosten skischoenen op maat?

Pijn en klachten bij skischoenen

Collectie herenskischoenen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Altijd deskundig en eerlijk advies
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0182 514770
Professionele voetanalyse en voetmetingen
Ook op afspraak