Bel voor een afspraak 0182 514 770
De beste sportproducten op maat
Nr 1 sportspeciaalzaak in Gouda en omgeving
Eerlijk en persoonlijk advies

GripWalk bij skischoenen

  • Geplaatst op
  • Door Leo Verzijl
  • 0
GripWalk bij skischoenen

GripWalk skischoen-technologie is ontwikkeld voor meer veiligheid tijdens het lopen. Er gebeurden veel ongelukken met uitglijden. Daarom gaat ISO 5355 (Alpine) vervangen worden voor ISO 9523 (GripWalk). Dit geldt naar alle waarschijnlijkheid niet voor alle race skischoenen.

 

De Grip Walk binding&skischoentechnologie  is twee jaar geleden door het Marker concern (Dalbelllo, K2, Marker bindingen, lkl ) geïntroduceerd. De reden was om het comfort en de veiligheid tijdens het lopen op skischoenen te vergroten. En dat is gelukt! De ISO-norm 9523 is inmiddels door alle grote merken erkend als vaste norm voor de toekomst. De gewone Alpinenorm (ISO 5355) blijft ook bestaan maar zal met name alleen voor raceskischoenen gebruikt worden.

Bij GripWalk skischoenen kunnen zowel de Alpine plaatjes als de Gripwalk zool gemonteerd worden. De hiel- en teenstukken van een GripWalk zool hebben meer grip door gebruik van een zachtere compound rubber in combinatie met een grover profiel. Ook hebben ze een rondere vorm (schommel) gekregen. Hierdoor loop je veel makkelijker op skischoenen. Bergaf lopen is hierdoor een stuk veiliger geworden omdat het risico op uitglijden een stuk verminderd is.

Ga naar een specialist om te checken of uw bindingen compatible zijn voor GripWalk. Als je een GripWalk zool hebt onder je skischoenen (herkenbaar aan het GripWalk logo) dan passen deze alleen in GripWalkbindingen. Maar ook als u dit jaar ski's koopt met GripWalk bindingen (en de kans is groot) en u heeft een Alpinezool dan moeten de bindingen door een specialist afgesteld worden! Dus ga niet zelf knutselen maar kom langs bij ons.

GripWalk skischoenzolen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bel voor een afspraak 0182 514 770
De beste sportproducten op maat
Nr 1 sportspeciaalzaak in Gouda en omgeving
Eerlijk en persoonlijk advies